Прокуратура підтвердила підозри нападникам на журналістів в Укрексімбанку
Категорія
Політика
Дата публікації

Прокуратура підтвердила підозри нападникам на журналістів в Укрексімбанку

Прокуратура підтвердила підозри нападникам на журналістів в Укрексімбанку
Джерело:  online.ua

У Київській міській прокуратурі оголосили підозри двом фігурантам справи щодо нападу на знімальну групу журналістів програми “Схеми”, яка сталася 4 жовтня під час інтерв’ю з головою правління “Укрексімбанку” Євгеном Мецгером.

Джерело: Укрінформ

За словами речниці відомства Надії Максимець, правоохоронні органи вирушили до головного відділення фінансової установи для вручення підозр.

“На цей час планується вручення підозр двом особам. Я повідомлю вже про здійснені процесуальні рішення, як тільки це відбудеться”, - точнила вона.

Представниця прокуратури додала, що до приміщення “Укрексімбанку” увійшли робітники поліції Голосіївського району Києва, Голосіївської окружної прокуратури, а саме процесуальний керівник у кримінальному провадженні щодо перешкоджання роботі журналістів.

Інцидент з журналістами Схем

У понеділок, 4 жовтня, знімальна група проводила інтерв’ю з Мецгером, під час якого посадовцю не сподобалося одне з гострих питань. Той звинуватив журналістів нібито в порушенні журналістських стандартів, але не зміг пояснити, яких саме — лише згадував “правило” узгодження всіх питань. Він не одразу помітив, що відеозапис все ще тривав на той момент.

Знімальну групу закрили у приміщенні та не випускали. Представники банку буквально “скрутили” оператора для вилучення техніки. Директор департаменту інформаційної політики “Укрексімбанку” Володимир Пікалов особисто намагався припинити запис.

Реакція на напад в Укрексімбанку

Журналісти звернулися до правоохоронних органів, а пізніше оприлюднили втрачений відеозапис, який відновили завдяки фахівцям з носія всередині камери. Інцидент набув надзвичайного розголосу та призвів до тимчасового відсторонення Мецгера від посади.

Він навіть оприлюднив заяву з вибаченням за свою поведінку, а вже 6 жовтня колеги-журналісти виступили з акцією щодо звільнення посадовця.

“Моя поведінка глибоко образила весь без виключення журналістський цех, який проявив гідну найбільшої поваги солідарність у відстоюванні прав своїх колег. Я щиро прошу вибачення у всіх журналістів України… Повторюся, я не мав права на той спалах, він викликає найбільшу огиду і сором саме в мене”. - стверджує Мецгер.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?