Фільм української режисерки покажуть на Netflix
Категорія
Культура
Дата публікації

Фільм української режисерки покажуть на Netflix

Фільм української режисерки покажуть на Netflix
Джерело:  online.ua

Українська режисерка Аліса Коваленко повідомила, що її документальний фільм «Домашні ігри» додали до каталогу Netflix.

Джерело: Фейсбук-сторінка Аліси Коваленко

Фільм «Домашні ігри» Аліси Коваленко покажуть на Netflix

Ми зараз на Netflix. Щасливі новини на Різдво та Новий рік. Це сталося вперше для українського творчого документального фільму, - написала режисерка.

У 2019 році документальний фільм «Домашні ігри» отримав приз на кінофестивалі goEast у Німеччині, а в 2018-му завоював титул найкращого європейського документального фільму на Одеському міжнародному кінофестивалі.

Фільм створили спільно з Польщею та Францією.

Про що документальний фільм «Домашні ігри»

Стрічка розповідає про життя Аліни, 20-річної киянки, яку пристрасть до футболу врятувала від злиднів. Аліна стала професійною гравчинею, але потім життя підкинуло новий виклик: її мати помирає від алкоголізму, залишивши двох маленьких дітей, Рената і Регіну, і майже сліпу бабусю. Тепер Аліна стоїть перед вибором: футбол чи сім’я.

Аліса Коваленко – українська режисерка, чиї фільми здобули численні нагороди на міжнародних кінофестивалях. Вона народилася в Запоріжжі в 1987 році. Вивчала журналістику в КНУ імені Тараса Шевченка, потім закінчила Київський національний університет театру, кіно і телебачення імені І. К. Карпенка-Карого за спеціалізацією «режисура документального фільму», майстерня Олександра Коваля. Аліса також навчалася в Школі Анджея Вайди у Варшаві під керівництвом Марцеля Лозинського. Її дебютний повнометражний фільм «Сестра Зо» був представлений на міжнародних фестивалях. Згодом Аліса Коваленко разом з Любов'ю Дураковою створює свій другий повнометражний фільм – «Аліса в країні війни», прем'єра якого відбулася на міжнародному кінофестивалі IDFA в Амстердамі у 2015 році, в конкурсній програмі для молодих режисерів First Appearance. Влітку 2018-го вона як головна редакторка та співрежисерка випустила 10-серійний документальний серіал про жіночий футбол в Україні, що транслювався на на телеканалі Current Time TV (Чехія) та UA:Перший (Україна).

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?