Фінляндія допускає передачу власних винищувачів Україні
Категорія
Політика
Дата публікації

Фінляндія допускає передачу власних винищувачів Україні

Фінляндія допускає передачу власних винищувачів Україні
Джерело:  online.ua

Прем'єр-міністр Фінляндії Санна Марін не відкидає початку обговорення щодо передачі Україні винищувачів Hornet, але тільки за певних умов.

Джерело:   Yle

Що відомо про можливість отримати винищувачі Hornet від Фінляндії

Прем'єрка Фінляндії зазначила, що дискусії щодо постачання Україні винищувачів можуть розпочатись саме в її країні, оскільки нещодавно країна закупила у США сучасні винищувачі F-35.

Думаю, ми могли б обговорити Hornet - чи можна було запропонувати їх Україні і яка підготовка для цього потрібна, - припустила Марін.

При цьому голова уряду уточнила, що обговорення щодо передачі Україні винищувачів перебувають на дуже ранній стадії і для таких поставок потрібне широке міжнародне співробітництво.

Варто зауважити, що зараз Фінляндія має 55 винищувачів F/A-18 Hornet і близько двадцяти тренувальних моделей. Замінити їх на F-35 планується до 2026 року.

У Фінляндії заявили про рекордну кількість порушень антиросійських санкцій 

За словами представника митної служби Фінляндії Ханни Сінкконена, через спроби обійти антиросійські санкції, кількість митних правопорушень у Фінляндії досягла рекордних показників.

Зокрема,  це призвело до порушень регулювання та вилучення наркотичних речовин.

У 2022 році було виявлено 6 тис 482 митних правопорушень, що на 1 тис більше ніж у попередньому році.

Більшість наркотиків були виявлені в комерційному трафіку та замовлені онлайн через сайти даркнету та дискусійні групи, - зазначив Сінкконен.

Представник митної служби Фінляндії підкреслив, що соціальний ефект від запобігання злочинності митною службою перевищив 100 мільйонів євро, при цьому більшість порушень пов'язана із санкціями проти Росії та Білорусі.

Вкрай важливо продовжувати забезпечувати дотримання правил і боротися з незаконною торгівлею наркотичними речовинами та ліками, щоб запобігти подальшій шкоді суспільству. Реакція фінської митниці на ці виклики була вражаючою і співпраця між місцевою та міжнародною владою має життєво важливе значення для забезпечення громадської безпеки, - зазначив Сінкконен.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?