Фінляндія і Швеція подали заявки на вступ у НАТО
Категорія
Світ
Дата публікації

Фінляндія і Швеція подали заявки на вступ у НАТО

Фінляндія і Швеція подали заявки на вступ у НАТО
Джерело:  online.ua

18 травня офіційно стало відомо, що Фінляндія та Швеція у штаб-квартирі Альянсу у Брюсселі офіційно подали заявки на вступ до НАТО.

Джерело: "Європейська правда"

Фінляндія і Швеція офіційно вирішили стати членами НАТО

Керівництво Альянсу підтвердило, що посол Фінляндії при НАТО Клаус Корхонен та посол Швеції Аксель Вернгоф передали заявки генсеку НАТО Єнсу Столтенбергу.

Що важливо розуміти, вони офіційно запустили процедуру, яка завершить десятиліття нейтралітету Фінляндії і близько 200 років нейтралітету Швеції.

Це чудовий день у критичний момент для нашої безпеки… кожна країна має право обирати свій шлях. Ви зробили свій вибір після демократичного процесу, і я вітаю його. Фінляндія і Швеція збільшать нашу спільну безпеку. Це історичний момент, - виступив із заявою генсек НАТО Єнс Столтенберг.

Варто звернути увагу на те, що тепер заявки країн повинен погодити кожен з 30 союзників у Північноатлантичному альянсі.

Як уже згадувалося раніше, нещодавно турецький лідер Реджеп Таїп Ердоган заявив, що шведська та фінська делегації не повинні приїжджати до Анкари, щоб переконати її схвалити їхню заявку на вступ до НАТО.

Жодна з цих країн не має чіткого, відкритого ставлення до терористичної організації. Як ми можемо їм довіряти?, — сказав він.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?