У Лаврова зажадали від Польщі офіційних вибачень після скандалу з послом
Категорія
Світ
Дата публікації

У Лаврова зажадали від Польщі офіційних вибачень після скандалу з послом

У Лаврова зажадали від Польщі офіційних вибачень після скандалу з послом
Джерело:  online.ua

11 травня команда скандального російського дипломата Сергія Лаврова зажадала від Польщі офіційних вибачень після того, як посла РФ Сергія Андрєєва облили "штучною кров’ю" на радянському військовому кладовищі у Варшаві 9 травня.

Джерело: сайт МЗС Росії

МЗС РФ вимагає від Варшави офіційних вибачень

Згідно з останніми даними, нещодавно російське дипломатичне відомство викликало посла Польщі Кшиштофа Краєвського, щоб висловити протест.

Офіційна Москва почала звинувачувати Варшаву у тому, що вона не виконала одне з головних зобов'язань за Віденською конвенцією про дипломатичні зносини, а саме не забезпечила недоторканність російських дипломатів.

Краєвському заявлено, що російська сторона очікує офіційних вибачень від керівництва Польщі у зв'язку з подією та вимагає забезпечити безпеку посла Росії та всіх співробітників російських закордонних установ у Польщі, - заявили російські дипломати.

Команда Сергія Лаврова також почала стверджувати, що має намір прийняти рішення щодо подальших кроків залежно від реакції польської влади на вимоги РФ.

Як уже згадувалося раніше, 9 травня демонстранти з українськими та польськими прапорами перешкоджали Андрєєву пройти до меморіалу радянським воїнам, виголошували антиросійські гасла та облили посла червоною речовиною.

За словами очільника МЗС Польщі Збігнева Рау заявив, обливання російського посла в Польщі штучною кров’ю 9 травня є "інцидентом, який неодмінно викликає жаль".

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?