Фінляндія озвучила попередження Європі через військові плани Путіна
Категорія
Політика
Дата публікації

Фінляндія озвучила попередження Європі через військові плани Путіна

Фінляндія озвучила попередження Європі через військові плани Путіна
Джерело:  online.ua

Розвідка Фінляндії оприлюднила звіт, в якому попередила, що Росія готова застосувати війська в Європі для досягнення геополітичних цілей глави Кремля Володимира Путіна. Також фіни вважають, що Арктика може перетворитися на нову зону протистояння великих держав.

Джерело: офіційний сайт Міноборони Фінляндії

"Росія продемонструвала здатність і готовність використовувати, де це необхідно, включаючи Європу, збройні сили для досягнення своїх цілей. Це посилило військову конфронтацію і активність в регіоні Балтійського моря", - йдеться в звіті.

Фінські військові стурбовані посиленням військової присутності Росії в Арктичному регіоні. У розвідці Фінляндії допускають, що в найближчі роки Арктика може стати місцем, де зіткнуться інтереси світових держав.

"Росія розгорнула більш потужні і технологічно просунуті системи озброєння в сусідніх з Фінляндією районах, а також поліпшила боєготовність і можливості проекції сили своїх збройних сил", - сказано в звіті.

Важливо відзначити, що розвідка Фінляндії, на відміну від інших скандінаскіх країн, вперше оприлюднила звіт про свою діяльності - раніше подібні доповіді не випускалися. У ньому Росія згадується частіше за інших країн - 8 разів.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?