Франція передала Україні ЗРК Crotale
Категорія
Україна
Дата публікації

Франція передала Україні ЗРК Crotale

Франція передала Україні ЗРК Crotale
Джерело:  online.ua

Голова Міноборони Франції Себастьєн Лекорню повідомив про передачу Україні ЗРК Crotale для захисту від повітряних атак армії РФ. 

Джерело:  BFMTV

Що відомо про отримання Україною ЗРК Crotale від Франції

За словами Лєкорню, протягом останніх місяців Франція передала Україні дві батареї ЗРК Crotale та 2 РСЗВ.

Також Франція передала Україні вже 18 САУ Caesar, ракети Milan та Mistral, близько 60 бронетранспортерів VAB, протитанкові міни HDP-2A2, засоби захисту на випадок ядерної, біологічної чи хімічної загрози, найновіші прилади нічного бачення.

Міністр оборони Франції також зазначив, що наразі його відомство розглядає запит України щодо радіолокаційних станцій.

До того ж, за словами Лєкорню, Франція прийме участь у роботі центру обслуговування військової техніки для України у Словаччині.

Роботу цього центру координуватиме спільна франко-німецька асоціація оборонпрому KNDS.

 Серед іншого, там мають обслуговувати й ремонтувати гаубиці PzH 2000, САУ Caesar, зенітні танки Gepard, бронетранспортери Dingo.

Схвалений у парламенті фонд підтримки на 200 млн євро також дозволить Україні замовляти необхідне у французького оборонпрому та забезпечувати обслуговування поставлених систем. За словами Лекорню, може йтися у тому числі про закупівлю БМП Bastion чи обладнання для понтонних переправ.

Міністр розповів, що у Франції вже пройшли навчання 400 українських військових - тих, які будуть працювати з переданими системами, і ця діяльність продовжиться у рамках місії ЄС.

Наша початкова мета - навчити 2 тис осіб із загалом 15 тис , як запропонували на рівні ЄС. 400 українських військових вже пройшли навчання, зокрема на системах, які ми надаємо, - зазначив Лекорню.

За його словами, загальний обсяг французької військової допомоги Україні досягнув 550 млн євро і зараз вона за обсягами допомоги - у п’ятірці найбільших надавачів допомоги.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?