Франція прямо відмовилася визнавати талібанський уряд Афганістану
Категорія
Світ
Дата публікації

Франція прямо відмовилася визнавати талібанський уряд Афганістану

Франція прямо відмовилася визнавати талібанський уряд Афганістану
Джерело:  online.ua

В уряді Франції висловили неготовність до визнання влади “Талібану” на території Афганістану, оскільки представники угруповання не дотрималися своїх резонансних обіцянок про зміни у країні.

Джерело: Deutsche Welle

За оприлюдненими даними, міністр закордонних справ Жан-Ів Ле Дріан виступив напередодні із заявою про те, як таліби не дотримуються обіцянок. Офіційний Париж таким чином не може вести співпрацю з оновленим режимом в Афганістані, який робить справи саме так.

Зокрема міністр загадав вільну евакуацію іноземних громадян з Афганістану та безпосередньо еміграцію окремих афганців.

Також таліби порушили власну обіцянку щодо формування нового інклюзивного уряду, тож французька сторона не має поки що наміру визнавати чинну афганську владу.

“Франція відмовляється визнавати цей уряд або мати будь-які відносини з ним. Ми хочемо дій з боку "Талібану", і їм знадобиться деякий економічний перепочинок від міжнародних відносин”, - додав він.

Французька евакуація з Афганістану

Офіційний Париж вивез з країни близько 3 тисяч осіб. Водночас в Афганістані все ще є люди, яких необхідно евакуювати - це громадяни Франції та місцеві мешканці, які пов’язані з європейською державою тривалою співпрацею.

Обіцянки талібів про уряд

На хвилі захоплення влади лідери “Талібану” виступали з резонансними обіцянками щодо майбутнього устрою Афганістану, однак дуже швидко ці заяви перестали мати якусь вагу. Наприклад, таліби обіцяли присутність жінок в уряді та його політичну інклюзивність. Пізніше було проголошено, що жінкам не дадуть відповідних прав, оскільки радикальні мусульмани країни вважають це ледь не проституцією, а сам Афганістан буде існувати як ісламська країна.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?