Франція шукає ПВК для навчань українських військових — Le Point
Категорія
Світ
Дата публікації

Франція шукає ПВК для навчань українських військових — Le Point

Франція шукає ПВК для навчань українських військових — Le Point
Джерело:  online.ua

Міноборони Франції оголосило про проведення тендеру з надання підтримки у проведенні навчань українських військових.

Джерело:  Le Point

Франція шукає ПВК для навчань українських військових 

За інформацією журналістів видання, у тендері прийматимуть участь приватні військові компанії-партнери, засновками яких є колишні французькі військовослужбовці.

Зокрема, приватні військові компанії зможуть брати участь у навчанні військових ЗСУ навичкам та застосуванню систем озброєнь,  підготовки командних пунктів підрозділів ближнього бою та надання перекладачів з декількох мов (з французької, української, англійської, польської та румунської) для допомоги французьким інструкторам.

Це також дозволить проводити навчання на території Румунії або Польщі.

Таке рішення покликане заповнити дефіцит засобів навчання і прискорити темпи без шкоди для підготовки французьких військовослужбовців.

Журналісти видання зазначають, що подібний приклад аутсорсингу має дві важливі переваги.

По-перше, він дозволяє залучати європейські компанії, краще знайомі з радянською технікою, широко поширеною в українській армії. Другий плюс в тому, що тендер відкриває французьким компаніям можливість скористатися коштами з європейських фондів, призначених для військової підтримки України.

ПВК Вагнер у Білорусі зареєструвалось як освітня організація 

За інформацією білоруського видання "Дзеркало", найманців ПВК "Вагнера" Євгена Пригожина у Білорусі зареєстрували у якості освітньої організації.

"Група Вагнера" зі статутним фондом в 200 білоруських рублів була зареєстрована 4 серпня в Осиповицькому райвиконкомі. Адреса юрособи - село Цель, там же знаходиться табір ПВК, куди найманці перемістилися після заколоту.

Згідно з реєстром, "Група Вагнер" заявила, що основним і єдиним видом діяльності організації є "освітня діяльність" - вона проходить під кодом 85590.

У цю підгрупу входять навчальні центри з корекційними курсами, курси підвищення кваліфікації, навчання іноземним мовам, комп'ютерні курси, курси виживання, релігійне навчання, навчання ораторському мистецтву і швидкісного читання.

Читайте також: 

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?