Франція та Канада закликають своїх громадян терміново покинути Білорусь
Категорія
Політика
Дата публікації

Франція та Канада закликають своїх громадян терміново покинути Білорусь

Франція та Канада закликають своїх громадян терміново покинути Білорусь
Джерело:  online.ua

В МЗС Франції та Канади закликали своїх громадян терміново покинути Білорусь через численні порушення законів у цій країні та участь Мінська у війні проти України на боці злочинної армії РФ. 

Джерело: сайти МЗС Франції та Канади

Франція та Канада закликають своїх громадян терміново покинути Білорусь 

Через збройний наступ росії на Україну та закриття повітряного простору білорусі будь-які поїздки до Білорусі формально не рекомендуються. Французам у Білорусі пропонується негайно залишити країну автомобільним транспортом, через пункти перетину кордону з Литвою, Польщею чи Латвією, - йдеться у повідомленні на сайті Міністерства Європи та МЗС Франції.

З аналогічним закликом виступили представники МЗС Канади.

Спроможність посольства Канади у Польщі надавати консульські послуги у Білорусі дуже обмежена, - йдеться у повідомленні МЗС Канади.

Громадянам Канади рекомендують покинути Білорусь комерційним транспортом.

Також канадців повідомили, що варто уникати подорожей до Білорусі через ризик вибіркового застосування місцевих законів та війну Росії проти України.

До цього посольство США у Москві закликало американців покинути територію РФ ерез непередбачувані наслідки вторгнення російських військ в Україну.

Не в'їжджайте до Росії через непередбачувані наслідки вторгнення російської армії в Україну, загрози переслідування та затримання громадян США співробітниками місцевих служб безпеки, обмеження польотів до Росії та з Росії, - йшлося у повідомленні посольства.

У посольстві пояснюють, що їм проблематично надати допомогу американцям у Росії в тих умовах, за яких дипвідомство змушено працювати на території РФ.

Громадяни США, які проживають або подорожують у Росії, повинні негайно виїхати. Виявляйте підвищену обережність через ризик неправомірних затримань, - попереджають американські дипломати.

Там нагадали, що у вересні російський уряд мобілізував громадян до Збройних сил на підтримку свого вторгнення в Україну.

Росія може відмовитися визнати громадянство США з подвійним громадянством, відмовити їм у доступі до консульської допомоги США, піддати їх мобілізації, перешкодити їх виїзду з Росії та/або призвати їх. Якщо ви хочете покинути Росію, вам слід якомога швидше зробити це самостійно. Посольство США має серйозні обмеження щодо надання допомоги громадянам США у виїзді з країни, а варіанти транспортування можуть раптово стати ще більш обмеженими, - йдеться у повідомленні посольства.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?