Кремль готує хвилю протестів в країнах ЄС — аналітики RLI
Категорія
Політика
Дата публікації

Кремль готує хвилю протестів в країнах ЄС — аналітики RLI

Кремль готує хвилю протестів в країнах ЄС — аналітики RLI
Джерело:  online.ua

Аналітики з Robert Lansing Institute попереджають, що Кремль готує низку мітингів і протестів в європейських країнах з метою просування проросійських настроїв та провокування заворушень через антиросійські санкції та військову допомогу Україні. При цьому штучні акції протесту можуть відбутись напередодні Мюнхенської конференції з безпеки, яка має розпочатись 18 лютого.

Джерело: звіт аналітиків RLI

Що відомо про підготовку Кремлем заворушень в країнах ЄС 

На думку аналітиків, таким чином в Кремлі сподіваються викликати певні сумніви в жителів цих країн щодо єдності Заходу та необхідності військової підтримки України.

Для цього залучається актив із числа представників лівих політичних сил і організацій. Значна частина з них спочатку була залучена комуністичним режимом Росії для підтримки антивоєнного руху на Заході. Також будуть залучені ультраправі організації та партії, які діють із позицій захисту національних інтересів і військового потенціалу, позбавлення від впливу США та виходу з НАТО, -зазначають аналітики RLI.

Аналітики підкреслюють, що нездатність Кремля впливати на політичне ухвалення рішень країнами НАТО змушує Москву до спроб організувати показові мітинги "солідарності", задумані за аналогією з тими, що проводилися комуністичною Москвою за часів Холодної війни.

Так, інформаційні джерела аналітиків, наближені до Кремля, зазначають, що в рамках зусиль з організації проросійських мітингів спостерігається тенденція до організації демонстрацій і пікетів біля військових баз США.

 Ще один варіант – зібрати натовпи біля інших об’єктів військової інфраструктури союзників по НАТО, де займаються підготовкою українських військовослужбовців.

При цьому, аналітики вважають, що подібні операції російської влади надають унікальну можливість викрити агентуру РФ і пов’язані з нею організації.

За даними RLI, крім запланованих на лютий акцій у Великій Британії, з 16 по 18 лютого російські спецслужби проведуть аналогічні мітинги і в Португалії.
Організатором події виступає "Португальська рада миру та співробітництва", що є правонаступником прокомуністичної організації "Рух за мир у Португалії", лідер якої – Марія Ільда да Коста Фігейред – є членом ЦК "Комуністичної партії Португалії" ще з радянських часів.

Організатори акцій вимагатимуть припинення бойових дій в Україні, поновлення прямого політичного діалогу з Москвою, відмови від санкційної політики, а також вимагатимуть від уряду Португалії припинити надання військової допомоги Україні тощо, - підкреслюють аналітики.

Мітинг планується і в Німеччині. 18 лютого у Мюнхені мають намір провести демонстрацію під гаслом "Переговори замість стрілянини". Організатором мітингу виступає "Громадська ініціатива проти проведення конференції НАТО з безпеки".

Аналітики стверджують, що в акціях візьмуть участь проросійські активісти, які приїжджали на окуповані території України або брали участь у пропагандистських акціях у РФ як журналісти або члени громадських організацій.
Крім того, низка цих акцій безпосередньо підтримується правопопулістською політичною партією "Альтернатива для Німеччини", представників якої підозрюють у отриманні фінансової підтримки з боку Росії, активній співпраці з російськими дипломатами в Німеччині та членами проросійських іноземних організацій.

Водночас 26 лютого має відбутися мітинг біля бази НАТО в Рамштайні під гаслом "Зупинимо експорт зброї НАТО в Україну з метою запобігти Третій світовій війні".

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?