Франція заявила про справедливість питання ПДЧ для України
Категорія
Політика
Дата публікації

Франція заявила про справедливість питання ПДЧ для України

Франція заявила про справедливість питання ПДЧ для України
Джерело:  online.ua

У французькому уряді вважають абсолютно легітимним питання про отримання українським партнером Плану дій для членства у лавах НАТО.

Джерело: Укрінформ

За словами посла республіки у Києві Етьєна де Понсена, для винесення такого рішення необхідний консенсус серед союзників Північноатлантичного блоку.

“Це питання має абсолютно легітимний характер і, я думаю, воно буде розглядатися на саміті НАТО в червні. Але рішення належить до компетенції Альянсу в цілому і буде прийматися саме в такому форматі”. - пояснив французький дипломат.

Водночас він звернув увагу на те, що в питанні про перспективу надання ПДЧ немає жодної необхідності для поспіху.

“На мій погляд, питання просування до перспективи надання ПДЧ наразі не має нагальної терміновості. Завданням України на сьогодні є виконання програми партнерства розширених можливостей, до якого вона приєдналася влітку минулого року”, - стверджує де Понсен.

Україна та НАТО

Український уряд затвердив курс на євроатлантичну інтеграцію в Конституції — разом з прагненням до приєднання до Євросоюзу в майбутньому. Відповідне рішення було ухвалене 2014 року після карколомних подій у державі.

Наразі Київ проводить системні реформи у різних галузях, зокрема переводить формат діяльності Збройних сил на стандарти Альянсу. Союзники підтримують таке прагнення українського партнера та надають реальну допомогу.

ПДЧ для України

Представники Києва останніми місяцями активно виступають із закликами щодо Плану дії для членства. У цьому прагненні Україну підтримала низка держав Євросоюзу, зокрема й балтійські уряди.

Цю тему підняв особисто президент Володимир Зеленський під час візиту до Парижа. Там він зустрівся з колегою Еммануелем Макроном, а під час їхньої зустрічі до переговорів приєдналася через відеозв’язок німецька канцлерка Ангела Меркель.

Утім, сам Макрон був досить стриманим у коментуванні таких закликів.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?