Французькі спецпризначенці ліквідували лідера ІДІЛ
Категорія
Світ
Дата публікації

Французькі спецпризначенці ліквідували лідера ІДІЛ

Французькі спецпризначенці ліквідували лідера ІДІЛ
Джерело:  online.ua

Збройні сили Франції під час одного зі своїх рейдів ліквідували ватажка "Ісламської держави" у Великій Сахарі. Мова йде про бойовика Аднана Абу Валіда аль-Сахраві, екс- бійця Фронту Полісаріо, члена радикального угруповування Аль-Мурабітун.

Джерело: Reuters

"Аднан Абу Валід аль-Сахраві, лідер терористичного угрупування "Ісламська держава" у Великій Сахарі, був нейтралізований французькими військами. Це ще один великий успіх в нашій боротьбі з терористичними групами в Сахелі" – йдеться й твіттер-повідомленні глави Франції Еммануеля Макрона.

В 2017 році угруповування, очолюване Сахраві здійснило напад на американських солдатів у смертельній атаці. У серпні 2020 року Сахраві особисто наказав вбити шістьох французьких благодійників та їхнього водія з Нігерії.

У липні Макрон заявив, що Франція незабаром розпочне перебудову своїх сил у Сахелі, де вона була на передовій боротьби з бойовиками - ісламістами, і в кінцевому підсумку скоротить свою військову присутність вдвічі.

Не маючи значних успіхів і розуміючи, що спеціальним операціям ніяк не настане кінець, а політичні потрясіння постійно супроводжують будь-які наміри змінити стан речей у регіоні, Париж розчарувався.

Авіаудар США по терористах ІДІЛ

Нагадаємо, вкінці літа США завдали авіаудару по авто, в якому знаходились терористи-смертники з ІДІЛ. Вони прямували до аеропорту Кабула.

Два американських військових чиновники, які побажали залишитись анонімними, назвали авіаудар американських військових успішним. Вони розповіли журналістам, що в результаті удару відбулися "значні вторинні вибухи", що свідчать про наявність великої кількості вибухового матеріалу в машині.

Речник “Талібану” Забіхула Муджахід раніше заявив у зверненні до журналістів, що удар Сполучених Штатів був спрямований на терориста-смертника, який керував автомобілем, завантаженим вибухівкою.

Читайте також:

  • У Кабулі стався новий вибух — серед жертв є діти і жінки.

  • Теракт в Кабулі забрав життя 200 людей.

  • США уже почали мститися за теракт в Кабулі.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?