Французький актор Гаспар Ульєль трагічно загинув у горах
Категорія
Шоу-бізнес
Дата публікації

Французький актор Гаспар Ульєль трагічно загинув у горах

Французький актор Гаспар Ульєль трагічно загинув у горах
Джерело:  online.ua

37-річний французький актор Гаспар Ульєль помер після нещасного випадку на гірськолижному курорті Ла Розьєр у Франції.

Джерело: Le Figaro

Помер актор Гаспар Ульєль 

Актор Гаспар Ульєль помер у віці 37 років у середу, 19 січня.

18 січня він зіткнувся з іншим лижником на перехресті двох трас. Коли на місце прибули лікарі, актор був без свідомості.

Ульєль був доставлений гелікоптером до лікарняного центру Гренобля, його стан оцінювали як важкий.

За фактом смерті заведено кримінальну справу, прокуратура проводить розслідування.

Чим відомий Гаспар Ульєль 

Гаспар Ульєль народився 25 листопада 1984 року в паризькому передмісті Булонь-Біянкур у родині стилістів. У дитинстві мріяв стати кінорежисером і, по закінченні ліцею, вступив до університету Сен-Дені, де вивчав кінематограф.

Зніматися в кіно почав ще школярем, першу свою роль в телевізійному фільмі він зіграв у дванадцять років.

На французькому телебаченні актора-початківця швидко помітили, і за наступні роки Ульєль з'явився в багатьох телепроєктах, фільмах, почав зніматися в компанії найвідоміших акторів світу, наприклад, Моніка Белуччі, Одрі Тоту, Маріон Котіяр, Джоді Фостер, Жульєт Бінош, Наталі Портман, Елайджа Вуд, Жерар Депардьє.

У 1998 році він отримав свою першу роль у фільмі «Псевдонім», короткометражному фільмі режисерки Марини де Ван. У 2002 році фільм Мішеля Блана «Обійми кого хочеш» приніс йому номінацію на «Сезар».

Пізніше він отримав премію «Сезар» за роль солдата Першої світової війни у фільмі Жан-П’єра Жене «Неділя довгих заручин».

Він також зіграв відомого кутюр’є Іва Сен-Лорана в біографічному фільмі режисера Бертрана Бонелло в 2014 році.

У 2017 році Ксав’є Долан запропонував йому головну роль у екранізації п’єси Жана-Люка Лагарса «Просто кінець світу». Фільм отримав три «Сезара»: за найкращого режисера, найкращий монтаж і, звісно, Гаспара Ульєля визнали найкращим актором.

Покійний актор також пробував свої сили в театрі. У 2012 році в театрі Єлисейських полів він грав містера Слоуна у п’єсі Джо Ортона «Орендар», поставленої Мішелем Фо.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?