Помер відомий французький актор Жан Поль Бельмондо
Категорія
Шоу-бізнес
Дата публікації

Помер відомий французький актор Жан Поль Бельмондо

Помер відомий французький актор Жан Поль Бельмондо
Джерело:  online.ua

Сьогодні, 6 вересня, у віці 88 років, закінчив свій яскравий життєвий шлях культовий французький актор Жан Поль Бельмондо.

Джерело: Le Figaro.

Цю сумну новину агентству France Press також підтвердив особистий адвокат актора світового рівня Мішель Годес.

"Певний час він вже погано себе почував. Він пішов тихо", - сказав він.

Жан Поль Бельмондо - життєвий шлях

Жан Поль Бельмондо народився 9 квітня 1933 року, в комуні департаменту О-де-Сен, яка знаходиться поблизу західної частини Парижу. Світову славу французькому актору принесла роль молодого бунтаря з чарівною посмішкою у фільмі “На останньому подиху”.

Широкому колу глядачів Бельмондо запам'ятався неймовірною кількістю ролей в гостросюжетних бойовиках та комедійних фільмах.

Однак, поряд з комерційними проектами, де Бельмондо полюбляв активно зніматись, творчо опрацьовуючи вдалу роль невиправного авантюриста, він також створив цілий ряд потужних і серйозних характерних ролей. На жаль, не всі ці ролі отримали достойну оцінку кінокритиків.

У 1963 році французький актор опублікував автобіографічну книгу «30 років і 25 фільмів», яка мала гарний успіх серед кола прихильників.

До 1986 року Бельмондо був одним з найбільш комерційно успішних акторів Франції і скористався цим для заснування власної компанії по виробництву кінофільмів під назвою Cerito (взявши для назви дівоче прізвище своєї бабусі).

В 2001 році, після перенесеного інсульту, Бельмондо завершив активну творчу акторську кар'єру і припинив брати участь в театральних постановках і з'являтися на знімальних майданчиках. Однак в 2008 році, у віці 75 років, Жан Поль знявся у фільмі «Людина і його собака» на запрошення режисера Франсіса Юстера.

 «Хоча я знявся в 95 фільмах і зіграв 40 театральних ролей, на цих зйомках я був щасливий як ніколи. Цей фільм не схожий на те, що я робив раніше, ця робота - зовсім в іншому ключі», - розповідав в інтерв'ю журналу «Парі-матч» Жан Поль Бельмондо.

Зрештою, в лютому 2015 року, відомий у всьому світі харизматичний актор і улюбленець декількох поколінь кіноманів, оголосив про остаточне завершення своєї кар'єри в кіно та в театрі.

6 вересня 2021 року Жан Поль Бельмондо закінчив свій життєвий шлях.

Читайте також:

  • Родину Шерон Стоун сколихнуло моторошне горе.

  • Кетрін Винник розповіла, яких українських традицій дотримується її родина.

  • Анджеліна Джолі вперше показала фото дітей – мережа в захваті.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?