Французький художник присвятив мурал у Києві страченому росіянами військовополоненому
Категорія
Культура
Дата публікації

Французький художник присвятив мурал у Києві страченому росіянами військовополоненому

Французький художник присвятив мурал у Києві страченому росіянами військовополоненому
Джерело:  online.ua

У центрі Києва на одній з адміністративних будівель Верховної Ради з’явився мурал із написом "Слава Україні. Героям Слава". Автор присвятив мурал всім загиблим під час війни.

Джерело: Верховна Рада України

Крістіан Ґуем створив мурал у Києві

Французький художник Крістіан Ґуемі на одній з адміністративних будівель Верховної Ради створив мурал в пам’яті всіх загиблих під час війни.

На стінописі зображений Герой України Олександр Мацієвський, який був розстріляний росіянами після вимовлених слів: "Слава Україні".

Керівник Апарату Верховної Ради України Вячеслав Штучний зазначив, що мурал — це вшанування пам’яті всіх героїв, які щодня захищають Україну та віддають за незалежність і територіальну цілісність найцінніше, — своє життя.

Ми завжди маємо пам’ятати про подвиг кожного нашого героя, кожної героїні, які ціною всього наближають Перемогу України над жорстоким російським агресором. І ця пам’ять має увіковічитися з покоління у покоління, — наголосив Керівник Апарату.

Фото: facebook.com/verkhovna.rada.ukraine

Що відомо про французького художника Крістіана Ґуемі

Автор муралу — французький художник Крістіан Ґуемі, відомий під псевдонімом С215.

Під час офіційного візиту до Французької Республіки у січні 2023 року делегація Верховної Ради України відвідала фотовиставку робіт Крістіана Ґуемі, презентовану у будівлі Національної Асамблеї Французької

Республіки. Там і виникла спільна ідея щодо створення муралу у Києві.

Це не перша робота Крістіана Ґуемі в Україні. До цього він вже створив вуличні роботи у Львові, Житомирі, Києві та звільнених Бучі, Гостомелі й Ірпені Київської області.

Одним з муралів стало зображення української поетеси Лесі Українки на зруйнованому будинку в Бородянці. Фото своєї роботи художник підписав словами письменниці з вірша «Надія», який вона написала ще в юності, у 1880 році в Луцьку.

Читайте також: 

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?