ФСБ почала проводити чистки у внутрішніх органах безпеки РФ — ISW
Категорія
Світ
Дата публікації

ФСБ почала проводити чистки у внутрішніх органах безпеки РФ — ISW

ФСБ почала проводити чистки у внутрішніх органах безпеки РФ — ISW
Джерело:  online.ua

За даними американських аналітиків з ISW, російське ФСБ проводить внутрішні чистки в органах безпеки для усунення "неугодних" Кремлю чиновників.

Джерело: ISW

ФСБ проводить чистки у РФ

У звіті аналітиків йдеться, що ФСБ, схоже, протягом останніх кількох тижнів проводить масові перевірки органів безпеки через «витік даних російських спецслужб на запит громадян України».

Російські ЗМІ повідомляли, що підозрювані поліцейські зливали особисті дані російських силовиків зовнішнім особам, деякі з яких є громадянами України, - повідомили аналітики.

Рейди проводять ФСБ і МВС у відділах міліції Москви. Вони відбуваються на тлі серії арештів і звільнень відомих членів керівництва Росгвардії.

Кремль може наполягати на таких арештах і розслідуваннях, щоб усунути чиновників, які впали в немилість Кремля, і консолідувати подальший контроль органів внутрішньої безпеки, - пишуть аналітики.

Фото: understandingwar.org

Основні висновки ISW станом на 20 квітня

  • ФСБ, схоже, проводить масштабну перебудову внутрішніх органів безпеки.

  • Заступниця міністра оборони України Ганна Маляр 19 квітня повідомила, що українські війська вже проводять контрнаступальні дії.

  • Російські війська продовжують використовувати БПЛА Shahed та інші низькоточні засоби, щоб компенсувати нестачу високоточних боєприпасів.

  • Російські війська здійснили обмежені наземні атаки поблизу Кремінної.

  • Окупанти продовжували наземні атаки в районі Бахмута, на лінії Авдіївка-Донецьк і на заході Донецької області.

  • Російські джерела стверджували, що українські сили завдали обмежених наземних ударів у Запорізькій області.

  • Російські чиновники готуються до розсилки електронних повісток і створення цифрового реєстру військовозобов’язаних.

  • Депутат Держдуми пропонує розширити контрактні умови для підрозділів ОМОН і СОБР Росгвардії і встановлює умови для мобілізації резервістів Росгвардії.

  • Російські офіційні особи та окупаційна влада продовжують намагатися інтегрувати окуповані території в економічну систему Росії.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?