ФСБ попередила "теракт" у РФ й озвучила звинувачення Україні
Категорія
Світ
Дата публікації

ФСБ попередила "теракт" у РФ й озвучила звинувачення Україні

ФСБ попередила "теракт" у РФ й озвучила звинувачення Україні
Джерело:  online.ua

23 листопада Федеральна служба безпеки РФ заявила, що затримала у Казані підлітка, який нібито готував напад на школу і якого нібито до цього схиляв громадянин України.

Джерело: сайт  ФСБ РФ

ФСБ РФ приплела Україну до запланованого нападу на російську школу

"Федеральна служба безпеки РФ у м. Казані запобігла збройному нападу на освітню установу. В результаті проведених заходів затримали причетного до підготовки даного злочину неповнолітнього громадянина Росії", - йдеться в повідомленні російської спецслужби.

Окрім того, представники ФСБ РФ почали стверджувати, що, згідно зі свідченнями затриманого, "до скоєння масового вбивства його схиляв користувач месенджера "Телеграм" Овсюк Ярослав, який проживає на території України".

Також вони додали, що за місцем проживання підлітка було вилучено пневматичну гвинтівку, а також засоби зв'язку, "що містять пошукові запити про переробку даного виду зброї в бойову" та матеріали про збройні напади на освітні установи.

Згідно з останніми даними, відносно затриманого порушили кримінальну справу за частиною 1 статті 30, частиною 2 статті 105 (приготування до вбивства двох і більше осіб) КК РФ.

ФСБ РФ звинуватила неонацистів у підготовці теракту

Варто звернути увагу на те,що звинувачення у бік України від ФСБ РФ лунають з підозрілою регулярністю. Так, 27 вересня представники ФСБ РФ заявили, що затримали 5 членів неонацистського угруповання, які нібито готували теракт у будівлі правоохоронної служби.

"В результаті проведених заходів затримано 5 мешканців м.Уфи 2001-2003 років народження — учасників неонацистського угруповання, які здійснювали підготовку терористичного акту з використанням саморобних вибухових речовин і вибухових пристроїв...", - заявляли нещодавно в ФСБ РФ.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?