G20 погодилася прийняти до свого складу Африканський союз
Категорія
Економіка
Дата публікації

G20 погодилася прийняти до свого складу Африканський союз

G20 погодилася прийняти до свого складу Африканський союз
Джерело:  online.ua

G20 погодилася надати Африканському союзу статус постійного члена блоку. Він матиме такий самий статус, як і Євросоюз.

Джерело: Bloomberg 

Африканський союз увійде до G20 

Видання посилається на джерела, обізнані з планами G20. Вони сказали, що лідери G20 оголосять це рішення під час саміту в Індії цими вихідними.

Цей крок надасть Африканському союзу, що має 55 членів, такий самий статус, як і ЄС. Наразі союз класифікується як «запрошена міжнародна організація», - повідомляють джерела.

Це рішення позначає бажання надати африканським країнам сильніший голос у глобальних питаннях, таких як зміна клімату та заборгованість ринків, що розвиваються.

Прем'єр-міністр Індії Нарендра Моді , який приймає саміт G20, вважає своїм пріоритетом надання Африканському союзу повноправного членства. Прем'єрка Італії Джорджія Мелоні також була серед тих, хто виступав за членство АС у G20.

Канцлер Німеччини Олаф Шольц також виступив із закликами зробити АС постійним членом G-20 під час візиту до штаб-квартири Африканського союзу в Ефіопії на початку травня.

Шольц стверджував, що Африка повинна відігравати більшу міжнародну роль, щоб відобразити її зростаючу важливість у все більш розколотому та багатополярному світовому порядку.

Зустріч ЄС та Африканського союзу

На полях саміту G20 Європейський Союз планує провести зустріч високого рівня з африканськими лідерами.

Зустріч Європа-Африка включатиме обговорення наслідків війни Росії проти України для глобальної продовольчої безпеки.

Інші теми включають зусилля щодо реформування глобальної фінансової архітектури, покращення умов для приватних інвестицій та інфраструктурних проектів в Африці, а також ситуацію в регіоні Сахель, де нещодавно відбувся військовий переворот.

Нагадаємо, що саміт пропускають президент Китаю Сі Цзіньпін і Росії Володимир Путін.

Читайте також: 

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?