G7 домовилася про стримування РФ з метою захисту України
Категорія
Політика
Дата публікації

G7 домовилася про стримування РФ з метою захисту України

G7 домовилася про стримування РФ з метою захисту України
Джерело:  online.ua

Очільники міністерства закордонних справ країн Великої сімки висловили занепокоєння з приводу великого нарощування Росією військ біля кордонів України. Це сказано у проєкті комюніке за підсумками зустрічів міністрів у Лондоні.

Джерело:  Bloomberg

Країни G7 знайшли спосіб захистити Україну від РФ

В документі йдеться про дії команди очільника Кремля Володимира Путіна з "підриву демократичних систем інших країн, її зловмисну гіперактивність і використання дезінформації".

"Ми підтверджуємо нашу зацікавленість в стабільних і передбачуваних відносинах з Росією. Проте ми продовжимо зміцнювати наші колективні можливості і можливості наших партнерів для протидії і стримування поведінки Росії, яка загрожує заснованому на правилах міжнародному порядку, в тому числі в галузі безпеки кіберпростору і дезінформації", - наголошують міністри Групи семи.

Окрім того, Велика сімка вкторе закликала офіційну Москву розслідувати використання хімічної зброї після отруєння лідера російської опозицї Олексія Навального.

Які теми обговорювали міністри Групи семи

Як уже згадувалося раніше, під час зустрічі міністрів закордонних справ країн Групи семи найбільше уваги було приділено Росії та Китаю, обговорювалась також ситуація в Україні. Це підтвердив представник Державного департаменту США.

"Ми розпочали о 8:45 ранку і пройшли півтори години обговорення Китаю, а потім були менші сесії, 30-хвилинні сесії щодо М’янми, Лівії та Сирії; півтори години було обговорення Росії, включаючи врегулювання в Україні і Білорусі; 30 хвилин щодо Афганістану, і це завершило сесію міністрів" - розповів інсайдер.

Окрім того, вказано, що офіційний Лондон намагався показати, що клуб багатих країн все ще має вплив у швидко мінливому світі, і попередив, що дедалі агресивніші позиції Росії, Китаю та Ірану створюють виклик демократичному суспільству й міжнародним гравцям.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?