G7 хоче конфіскувати активи РФ задля відбудови України
Категорія
Економіка
Дата публікації

G7 хоче конфіскувати активи РФ задля відбудови України

G7 хоче конфіскувати активи РФ задля відбудови України
Джерело:  online.ua

Як стверджує очільник Мінфіну ФНР Крістіан Лінднер, Група семи розглядає можливість конфіскації державних активів РФ на користь відбудови України, однак конкретних офіційних рішень поки немає.

Джерело:  Reuters

Велика сімка планує конфіскувати активи РФ задля відбудови України

Ми говорили про продовження санкцій у зв'язку з Україною і обговорювали питання конфіскації російських активів, - розповів німецький міністр.

За словами Лінднера, цей варіант потрібно ще продумати та більш детальніше обговорити.

Як стверджує очільниця канадського Мінфіну Христя Фріланд, Група семи "довго обговорювала" ідею конфіскації російських активів і використання їх для оплати відбудови України.

Варто зазначити, що офіційна Оттава наразі перебуває в процесі прийняття закону, щоб мати можливість конфіскувати російські активи, які вона заморозила, і направити гроші на відновлення України після війни.

Країни загалом перебували в такому ж становищі, що й Канада, тобто вони не мали законодавчих повноважень фактично конфіскувати активи. Повноваження, які ми мали раніше, заморозили б активи... Був великий інтерес з боку інших партнерів G7 до канадського законодавства, багато запитань з цього приводу, – наголосила канадська міністерка.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?