G7 ухвалила рішення щодо України після звернення Зеленського
Категорія
Політика
Дата публікації

G7 ухвалила рішення щодо України після звернення Зеленського

G7 ухвалила рішення щодо України після звернення Зеленського
Джерело:  online.ua

Група семи під час саміту у японській Хіросімі погодилася з аргументами президентами Володимира Зеленського щодо того, що Формула миру може бути винятково українською, а також ухвалила декілька важливих рішень.

Джерело:  Ігор Жовква

Яким був саміт Групи семи для України

В Офісі президента звертають увагу на те, що вперше від 24 лютого 2022 року за одним столом з українським лідером були усі члени G7, а також очільники найвпливовіших держав Глобального Півдня – Індії, Бразилії та Індонезії.

Окрім того, наголошується, що саме ця Сесія G7 стала найголовнішою і найрезультативнішою для нашої країни.

За словами Ігоря Жовкви, міжнародні партнери Києва обговорили українську Формулу миру, на якій має базуватися відновлення миру, а також дізналися про думку Глобального півдня з цього приводу.

Українська сторона чітко пояснила, чому Формула миру може бути лише українською – адже війна відбувається саме на українській землі й саме українці виборюють своє право на незалежність, територіальну цілісність, безпечне та успішне майбутнє. Партнери дослухалися до нас і погодилися з аргументами президента України.

Що вирішила G7 під час саміту у Японії

Учасники підсумкової сесії ухвалили такі рішення:

1) усі держави повинні дотримуватися принципів Статуту ООН, в першу чергу, таких як повага до суверенітету та територіальної цілісності;

2) конфлікти необхідно вирішувати виключно мирним шляхом та на основі діалогу;

3) не допускати односторонніх спроб силою змінити статус-кво в будь-якій точці світу;

4) міжнародний порядок має ґрунтуватися на верховенстві права.

Як стверджує Ігор Жовква, президент України встиг провести двосторонні зустрічі з усіма лідерами G7 та більшістю лідерів Глобального Півдня, які брали участь у Саміті.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?