Зеленський назвав дату проведення саміту формули миру
Категорія
Україна
Дата публікації

Зеленський назвав дату проведення саміту формули миру

Зеленський назвав дату проведення саміту формули миру
Джерело:  online.ua

Президент Володимир Зеленський зазначив, що саміт щодо запропонованої Україною формули миру може відбутись 2 липня через 500 днів після початку розв'язаної Кремлем злочинної війни.

Джерело: сайт Офісу президента

Що відомо про саміт формули миру в Україні 

Скоро - 500 днів повномасштабної війни, вже в липні це буде. І це символічний проміжок часу, хороший місяць, щоб зібрати саміт формули миру - саміт світової більшості, - зазначив Зеленський під час виступу на зустрічі лідерів G7 у Японії.

Глава держави запросив лідерів країн "Великої сімки" приєднатися до формули миру для завершення повномасштабної війни в України.

За його словами, Україна розробила формулу миру таким чином, що кожен її пункт був підтриманий резолюціями ООН.

Зеленський наголосив, що "кожен у світі може обрати собі той пункт, який здатен допомогти реалізувати".

Усі ми маємо шанс стати співавторами миру. Цей мир буде не для однієї країни, як і ця війна несе шкоду не лише Україні. Статут ООН і порядок, заснований на правилах, був зруйнований. Кожен у світі відчув деструктивні наслідки російської агресії. Хтось постраждав від шалених стрибків цін на продовольство чи енергоресурси. Хтось бачить, що у разі катастрофи на окупованій Росією атомній станції вітер донесе радіоактивне забруднення до його землі. Хтось знає, що якщо Росії вдасться залишити собі вкрадену українську територію, то й по його землю прийде агресивний сусід, - наголосив Зеленський.

Кремль відмовляється від переговорів з Україною

Глава держави зазначив, що Україна після початку злочинного вторгнення російської армії, і до цього, провела з Росією понад 180 раундів переговорів – 183 – у різних форматах щодо припинення агресії. У тих переговорах були поважні міжнародні посередники, і вони бачили, що Росія не шукає миру.

Перемир'я не працювало. Це тривало сім років, і за цей час загинули тисячі людей. Зараз нічого не змінилось, окрім того, що ми, захищаючись, значно послабили Росію. Зараз вона відверто шукає заморозки війни. Не заради спокою, а заради того, щоб виграти трохи часу, наростити сили й ударити знову. Той, хто став на шлях терору, сам із нього не сходить. Ось чому потрібні наша формула миру та міжнародне право. Україна запропонувала формулу миру світові. Поки російські загарбники залишаються на нашій землі, ніхто не сяде за стіл переговорів із Росією. Колонізатор має піти геть. Але світ має силу, достатню для того, щоб крок за кроком змусити Росію відновити мир. Ми довели це, - пояснив Зеленський.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?