Гарний жарт. Казахстан відповів на запрошення Лукашенка вступити в союз з РФ і отримати ядерну зброю
Категорія
Світ
Дата публікації

Гарний жарт. Казахстан відповів на запрошення Лукашенка вступити в союз з РФ і отримати ядерну зброю

Гарний жарт. Казахстан відповів на запрошення Лукашенка вступити в союз з РФ і отримати ядерну зброю
Джерело:  online.ua

Казахстан не збирається приєднуватися до "Союзної держави" Росії та Білорусі, щоб отримати ядерну зброю. Про це заявив президент Казахстану Касим-Жомарт Токаєв.

Джерело: Адміністрація президента Казахстану

Токаєв назвав заяву Лукашенка жартом

Нещодавно президент Республіки Білорусь Олександр Лукашенко запропонував Казахстану вступити в "Союзну державу". Я гідно оцінив його жарт. Я думаю, що необхідності в цьому немає, оскільки існують інші інтеграційні об'єднання, перш за все Євразійський економічний союз, - сказав він.

Токаєв зазначив, що Казахстан не цікавить отримання ядерної зброї.

Воно не потрібне, оскільки ми приєдналися до договору про нерозповсюдження ядерної зброї, до договору про заборону випробувань ядерної зброї. Залишаємося вірними зобов'язанням в рамках цих міжнародних документів, - сказав він.

Лукашенко закликав інші країни до союзу з РФ

Нагадаємо, що 28 травня самопроголошений білоруський диктатор Олександр Лукашенко закликав країни вступати в союз з РФ та Білоруссю.

Якщо хтось переживає — ну не думаю, що Касим-Жомарт Токаєв переживає з цього приводу — але якщо раптом, то ніхто не має нічого проти, щоб у Казахстану і у інших країн були такі ж тісні відносини, як у нас з Російською Федерацією. А це дуже просто: в союз з Росією і Білоруссю потрібно вступати. Все! І буде ядерна зброя на всіх, — заявив Лукашенко.

Це була відповідь Лукашенка на критику зі сторони Токаєва, який негативно висловився щодо союзу Росії та Білорусі і їхнього нібито спільного ядерного арсеналу.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?