Гендерні упередження. Співробітниця Google отримає від компанії понад 1 млн дол компенсації
Категорія
Світ
Дата публікації

Гендерні упередження. Співробітниця Google отримає від компанії понад 1 млн дол компенсації

Корпорація Google
Джерело:  Bloomberg

Улці Роу мають виплатити через суд 1,1 мільйона доларів компенсації від Google за гендерну дискримінацію в оплаті праці.

У США гендерна дискримінація стала предметом судового позову

Суд у США визнав, що Google упереджено поставився до своєї працівниці, яка працювала у компанії керівницею відділу.

Улці Роу мають виплатити 1,1 млн дол компенсації через гендерну дискримінацію, пише Bloomberg.

Жінка вперше з 2018 року подала позов про дискримінацію в оплаті праці проти Google. Вона заявила, що компанія платила більше чоловікам, попри їхній менший досвід.

Крім того, за словами жінки, їй відмовляли у підвищенні нібито через помсту за її скарги.

Справу слухали впродовж тижня. У Google стверджували, що Роу мала ті самі можливості, що й її колеги-чоловіки.

Вона прийшла на роботу з 23-річним досвідом роботи у сфері фінансових послуг і технологій, але її взяли на роботу восьмого рівня. Зарплата жінки складала близько 750 тисяч доларів на рік.

Але зі слів Роу, чоловіки, які прийшли в компанію одночасно з нею, і нібито мали менший досвід, були найняті на дев’ятий рівень із зарплатою понад 1 мільйон доларів на рік.

Журі з восьми присяжних постановило, що компанія Google винна Роу 150 тисяч доларів за "біль і страждання" через дискримінацію і ще 1 мільйон доларів як компенсацію.

Трампа оштрафували за пости в соцмережі

Нью-йоркський суддя оштрафував колишнього президента Дональда Трампа на 5 тис дол за порушення наказу не говорити про співробітників суду.

Трамп опублікував у Truth Social фото співробітниці судді Енгорона. У дописі стверджувалося, що вона була "подругою" лідера більшості в Сенаті Чака Шумера, демократа від Нью-Йорка. Трамп опублікував фото, на якому вони обидва разом.

Публікація була видалена з Truth Social відразу після того, як суд видав відповідний ордер, але вона не була видалена з веб-сайту кампанії Трампа DonaldJTrump.com.

У суді Енгорон застеріг адвокатів колишнього президента за "кричуще порушення" і припустив, що порушення можуть призвести до "тюремного ув’язнення".

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?