Генетики спростували поширену теорію походження американських індіанців
Категорія
Наука та медицина
Дата публікації

Генетики спростували поширену теорію походження американських індіанців

Генетики спростували поширену теорію походження американських індіанців
Джерело:  online.ua

Генетики стверджують, що наші уявлення про заселення американських континентів є помилковими. Нові наукові дослідження значно розширюють усталені уявлення щодо міграційних процесів людства в далекому минулому. Так, серед безлічі різних теорій, які описують процес заселення Північної Америки, а згодом і Південної Америки, найбільшу популярність в наукових колах здобула теорія переходу через Берингову протоку представників японського етносу. 

Джерело: PaleoAmerica.

Це могло відбуватись приблизно 17-18 тисяч років тому, внаслідок кардинальної зміни клімату на планеті.

Так, 18 тисяч років тому крига та холоднеча, принесені льодовиковим періодом, почали відступати на північ. А слідом за ними потягнулись перші племена мисливців-збирачів, які раніше проживали на території Японських островів.

Ця теорія у свій час отримала потужне підтвердження у вигляді, буцімто, приналежності мешканців японських островів з одного боку і частини мешканців північноамериканського континенту з іншого, до однієї і тієї самої археологічної культури - Дзьомон.

Артефакти, віднайдені під час археологічних досліджень, мали разючу подібність в обидвох частинах світу, що і стало приводом до посилення вищезгаданої теорії в наукових колах.

Однак, як виявилось згодом - ця схожість оманлива.

Генетичні дослідження свідчать проти популярної теорії

Зруйнували цю теорію сучасні генетичні дослідження. Виявилось, що вихідці з японських островів не залишили жодного сліду в геномі індіанців.

Натомість, в їхньому геномі чітко простежують інше основне джерело, носії якого до сих пір проживають в Сибіру.

Вчені, на основі тривалого і кропіткого аналізу викопних решток та сучасних зразків, виділили дві основні групи людей, які згодом перейшли протоку між континентами і поклали початок існуванню всіх індіанських племен.

До першої належать представники сучасного народу Хань. Їхні предки 30 тисяч років тому відокремились від населення Східної Азії, згодом, 24 тисячі років тому розділились на дві частини - одна лишилась в Сибіру, а інша рушила через Берингову протоку і поклала початок заселенню нових континентів.

Приблизно через 4 тисячі років, 20 тисяч років тому, інша потужна група переселенців західно-євразійського походження так само переходить Берингову протоку і поступово змішується з місцевим населенням.

Саме ці дві групи і є пращурами сучасних індіанців, як показують нові генетичні дослідження команди науковців.

Читайте також:

  • У Нідерландах спорудили хмарочос з 10 тисячами рослин на балконах.

  • Науковці з'ясували, як на Марсі сформувався ландшафт з річками.

  • Автор першої копії "Мони Лізи" відтворив і "Спасителя світу" да Вінчі – дослідження.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?