Генсек НАТО назвав абсурдними заяви РФ про намір України застосувати "брудну бомбу"
Категорія
Політика
Дата публікації

Генсек НАТО назвав абсурдними заяви РФ про намір України застосувати "брудну бомбу"

Генсек НАТО назвав абсурдними заяви РФ про намір України застосувати "брудну бомбу"
Джерело:  online.ua

Генсек НАТО Єнс Столтенберг назвав абсурдними заяви РФ про намір України застосувати "брудну бомбу". Також він додав, що подібну тактику РФ вже застосовувала в Сирії та на початку вторгнення в Україну – звинувачувала інших в тому, що планувала зробити сама.

Джерело: Єнс Столтенберг в інтерв'ю Politico

Столтенберг прокоментував заяви РФ про «брудну бомбу»

Столтенберг попередив, що Росія не повинна використовувати неправдиві заяви як привід для ескалації війни в Україні.

Твердження про те, що Україна готується застосувати брудні бомби в Україні, є абсурдними, - сказав він.

Коментарі голови НАТО прозвучали після того, як міністр оборони Росії Сергій Шойгу на вихідних заявив своїм британським, французьким і турецьким колегам, що Україна, можливо, готується використати «брудну бомбу», пристрій, який поєднує звичайну вибухівку з радіоактивними матеріалами.

Столтенберг заявив, що «абсурдно» говорити про те, що Україна використає брудну бомбу «на власній території», за звільнення якої Київ «так завзято бореться».

Генеральний секретар також сказав, що військовий альянс стурбований тим, що риторика Росії може бути частиною давньої моделі поведінки.

Нас турбує те, що це частина моделі, яку ми бачили раніше в Росії — у Сирії, а також на початку війни або безпосередньо перед початком війни в лютому. І це те, що Росія звинувачує інших [у тому], що вони роблять те, що вони мають намір зробити самі, — сказав він.

Міністри закордонних справ Франції, США та Великої Британії в неділю також застерегли щодо риторики Москви, зазначивши, що кожен з них розмовляв із Шойгу.

Наші країни чітко дали зрозуміти, що всі ми відкидаємо відверто брехливі звинувачення Росії про те, що Україна готується використати брудну бомбу на власній території. Світ, – додали вони, – побачить будь-яку спробу використати це звинувачення як привід для ескалації, – заявили міністри.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?