Україна отримає від НАТО засоби для боротьби з дронами
Категорія
Україна
Дата публікації

Україна отримає від НАТО засоби для боротьби з дронами

Україна отримає від НАТО засоби для боротьби з дронами
Джерело:  online.ua

Генсек НАТО Єнс Столтенберг оголосив, що Україна отримає від НАТО засоби для боротьби з безпілотниками для захисту від атак Росії на цивільну інфраструктуру.

Джерело: брифінг Столтенберга

Україна отримає протидронні засоби

Столтенберг повідомив, що в межах комплексного пакету допомоги НАТО Україна буде отримувати паливо, зимовий одяг і медикаменти.

Як складову цього пакету НАТО також оперативно надасть Україні протидронні засоби із сотнями пристроїв для глушіння безпілотників, які можуть допомогти звести нанівець ефективність російських та іранських дронів і захистити українське населення та інфраструктуру, - сказав він.

В довгостроковій перспективі НАТО допоможе Україні перейти з радянського на сучасне натівське озброєння.

Столтенберг прокоментував можливу відповідь НАТО на ядерну атаку

Столтенберг заявив, що використання Росією будь-якої ядерної зброї в Україні матиме певні наслідки.

Це матиме серйозні наслідки, якщо Росія застосує будь-який вид ядерної зброї проти України. Це те, про що Росія знає, це те, що НАТО і його союзники донесли в різний спосіб до Росії, - сказав він.

Нагадаємо, що вчора посадовець НАТО анонімно повідомив, що застосування ядернох зброї може напевне спровокувати фізичну відповідь НАТО.

Столтенберг не уточнив, яку відповідь може дати Альянс.

Навіть використання меншої ядерної зброї стане серйозною річчю, яка фундаментально змінить природу конфлікту в Україні та матиме наслідки. І Росія знає, що наслідки будуть, - сказав він.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?