Генсек НАТО несподівано виступив за діалог з Росією
Категорія
Політика
Дата публікації

Генсек НАТО несподівано виступив за діалог з Росією

Генсек НАТО несподівано виступив за діалог з Росією
Джерело:  online.ua

Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг звернув увагу на те, що для Північноатлантичного альянсу важливо, щоб Фінляндія залишалася в діалозі з Росією. Окрім того, він додав, що члени блоку також хочуть зберегти діалог з офіційною Москвою. З такою заявою політик виступив під час зустрічі з лідером Фінляндії Саулі Нііністьо.

Джерело:  Yle

Генсек НАТО заявив, що потрібно продовжувати діалог з РФ

"Росія - наш сусід. Росія серйозно інвестує в сучасні ядерні озброєння. Ми повинні знизити напруженість, особливо в цей непростий час, тому важливо розмовляти з Росією. Так що я можу тільки вітати, що Фінляндія продовжить спілкування з Росією. Це може допомогти НАТО в його відносинах з Росією" - наголосив генсек Альянсу.

Єнс Столтенберг звернув увагу на те, що відносини блоку з командою очільника Кремля Володимира Путіна зайшли в глухий кут, коли російська влада призупинила свою місію в штаб-квартирі НАТО в Брюсселі і закрила офіси НАТО в Москві. Генсек Альянсу не забув також нагадати міжнародній спільноті про те, що РФ продовжує діяти агресивно щодо своїх сусідів.

"Саулі Нііністьо в черговий раз підкреслив важливість діалогу між Росією і країнами Заходу. Неодноразово він говорив про "дух Гельсінкі", маючи на увазі проведену у фінській столиці конференцію ОБСЄ в 1975 році, учасники якої намагалися мирним шляхом подолати напруженість, пов'язану з холодною війною", - йдеться в повідомленні.

Як уже згадувалося раніше, наразі Північноатлантичний альянс вивчає та аналізує можливості швидкого розгортання сил в Чорноморському регіоні, якщо для цього з'явиться потреба.

Що важливо розуміти, ще 18 жовтня офіційна Москва призупинила роботу свого постійного представництва при НАТО. Окрім того, вказано, що припиняється діяльність військової місії зв’язку НАТО в Москві та інформаційного бюро НАТО в Москві, яке було засновано при посольстві Королівства Бельгії.

Окрім того, як відомо, нещодавно в Альянсі заявили про скорочення місії РФ в Альянсі вдвічі та позбавило акредитації вісім російських дипломатів у відповідь на ворожу діяльність Росії.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?