Генсек НАТО Столтенберг попередив Китай про історичну помилку щодо РФ
Категорія
Політика
Дата публікації

Генсек НАТО Столтенберг попередив Китай про історичну помилку щодо РФ

Генсек НАТО Столтенберг попередив Китай про історичну помилку щодо РФ
Джерело:  online.ua

Генсек НАТО Єнс Столтенберг публічно закликав китайську владу не надавати Росії летальну військову допомогу. На переконання лідера Альянсу, це рішення стане "історичною помилкою" КНР.

Джерело: NATO News

У НАТО озвучили попередження Китаю щодо РФ та України

Очільник блоку вкотре звернув увагу на те, що офіційний Пекін досі не хоче засуджувати повномасштабне вторгнення РФ в Україну, поширює російську пропаганду, підтримує економіку країни-аресорки.

Окрім того, влада КНР продовжує посилювати співпрацю у військовій сфері в Індо-Тихоокеанському регіоні.

Члени Альянсу чітко заявили, що будь-яке надання Китаєм летальної допомоги Росії було б історичною помилкою з глибокими наслідками, – наголосив Єнс Столтенберг, нагадавши, що на цьому тлі єдність НАТО є важливою як ніколи.

Згідно з даними генсека НАТО, поки у його команди немає жодних доказів, які б підтвердили надання Китаєм летальної допомоги Росії.

Але ми дуже уважно стежимо за цим. І ми також дуже чітко заявляємо, що це буде великою помилкою, – підкреслив лідер блоку та звернув увагу на те, що Альянс повинен чітко усвідомлювати ці питання під час своєї взаємодії з офіційним Пекіном.

Що відомо про можливе надання летальної допомоги РФ

Як вдалося дізнатися американським журналістам, офіційний Вашингтон має у своєму розпорядженні розвіддані про те, що влада КНР розмірковує над можливістю надання РФ безпілотників і боєприпасів для використання у війні в Україні.

Радник Білого дому з питань національної безпеки Джейк Салліван повідомив, що команда Джо Байдена уже чітко дала зрозуміти Китаю за зачиненими дверима, які будуть наслідки цього кроку.

Якщо Пекін піде цим шляхом, то це буде коштувати Китаю реальних витрат. І я думаю, що китайські лідери зважують це, приймаючи свої рішення, - сказав Салліван.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?