РФ та Китаю не місце в ООН — екскерівник Держдепу Помпео
Категорія
Політика
Дата публікації

РФ та Китаю не місце в ООН — екскерівник Держдепу Помпео

РФ та Китаю не місце в ООН — екскерівник Держдепу Помпео
Джерело:  online.ua

За словами колишнього керівника Держдепу США Майка Помпео, Росія та Китай порушили всі безпекові стандарти та угоди на рівні ООН. Будучі членами Радбезу, ці країни відверто та цинічно нехтують міжнародним правом. 

Джерело: "Радіо Свобода"

РФ та Китай мають виключити зі складу ООН 

Ми бачили, як Радою ООН із прав людини керували іранці. Ми бачили, як венесуельці відповідали за права людини в ООН разом з іранцями, які ставилися до жінок як до власності… Ми бачимо це знову і знову, - зазначає Помпео.

Він зазначив, що членство РФ та Китаю в Радбезі ООН є пережитком минулого, адже обидві країни зневажають міжнародне право.

Це вже пережиток часу, що комуністична партія Китаю та росія займають два місця в Раді безпеки ООН і є двома країнами, які не мають наміру дотримуватися міжнародного права. Навряд чи вони підкоряться. Я вважаю, це глузування над тим, що було, - підкреслив ексголова Держдепу США.

Путін поважає тільки 2 речі 

Помпео зазначив, що кремлівський диктатор та військовий злочинець Володимир Путін визнає тільки силу і рішучість.

За словами ексголови Держдепу, не можна недооцінювати Путіна. На його думку, для захисту Європи від масштабних військових конфліктів необхідно побудувати нову структуру безпеки.

Має бути ряд домовленостей, які чітко дали б зрозуміти, що Володимир Путін більше не зможе цього зробити, - підкреслив Помпео.

Помпео також підтримав ініціативу з надання Україні винищувачів F-16 і ракет великої дальності.

Так, і навчання, і програмне забезпечення, і все, що необхідно для реального захисту вашої землі, - зазначив ексдержсекретар США.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?