Генсек НАТО Столтенберг заявив про зближення РФ та Китаю
Категорія
Політика
Дата публікації

Генсек НАТО Столтенберг заявив про зближення РФ та Китаю

Генсек НАТО Столтенберг заявив про зближення РФ та Китаю
Джерело:  online.ua

Керівництво Північноатлантичного альянсу вважає, що Китай та Росія нині зблизилися, як ніколи досі. З таким публічним попередження виступив генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг під час форуму блоку у Мадриді.

Джерело: сайт НАТО

Глава НАТО Столтенберг попередив про зближення РФ та Китаю

За словами очільника НАТО, який нещодавно заявляв про загрозу, що точка енергозалежності Заходу перейде з Росії до Китаю, наразі почала зростати ворожість Китаю щодо Альянсу.

Ми розчаровані тим, що Китай не засудив напад Росії на Україну, тим що Китай поширює неправдиві повідомлення про НАТО, а також тим, що Китай та Росія зараз зблизилися як ніколи, - зазначив Єнс Столтенберг.

Політик також звернув увагу на те, що навесні, після початку російського вторгнення, влада КНР "уперше жорстко висловилася проти НАТО і проти розширення НАТО" у спільній заяві Сі та Путіна.

Єнс Столтенберг (фото - nato.int)

На переконання Столтенберга, розбіжності з Китаєм, зокрема й щодо нападу РФ на Україну, не повинні бути підставою для зміни позиції членів блоку.

Ми не можемо припинити підтримку України лише через те, що не весь світ нас підтримує. І ми не "прокинулись" в 2022 році у питанні підтримки України, - наголосив очільник НАТО, нагадавши, що Альянс останні 8 років активно тренував українську армію.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?