Трюдо і Джонсон на саміті G7 записали звернення до українців та Зеленського
Категорія
Політика
Дата публікації

Трюдо і Джонсон на саміті G7 записали звернення до українців та Зеленського

Трюдо і Джонсон на саміті G7 записали звернення до українців та Зеленського
Джерело:  online.ua

Прем’єр-міністр Канади Джастін Трюдо та британський лідер Борис Джонсон на полях саміту Великої сімки записали спільне відеозвернення до українського народу, у якому зізналися, що захоплені боротьбою України, а також пообіцяли подальшу підтримку.

Джерело: Твіттер-сторінка Джастін Трюдо

Трюдо і Джонсон на саміті G7 записали звернення до українців

Українці стоять за принципи й цінності, які об’єднують нас як демократичні країни, за верховенство права, за непорушність суверенітету і територіальної цілісності держав - те, що важливо для усіх, - наголосив Джастін Трюдо.

Лідери країн також згадали про лідерську роль Володимира Зеленського.

За словами Бориса Джонсона, під час саміту його учасники будуть обговорювати нові санкції для покарання Росії за агресію - зокрема, проти близьких до російкого диктатора олігархів та експорту золота із РФ.

Як стверджує прем'єр Канади, мовиться також про фінансову, економічну та військову підтримку для України, щоб наша армія могла повноцінно продовжувати боротьбу, захищаючи себе і цінності демократичного світу.

Наше послання до вас, Володимире й український народе - що ми захоплюємося вашою боротьбою, ми вважаємо її повністю легітимною та дуже важливою для нашого світу. Ми підтримуємо вас і продовжимо цей курс. Слава Україні, - заявив британський лідер.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?