Генсек Ради Європи їде в Україну – відома причина
Категорія
Політика
Дата публікації

Генсек Ради Європи їде в Україну – відома причина

Генсек Ради Європи їде в Україну – відома причина
Джерело:  online.ua

Україну відвідає генеральна секретарка Ради Європи Марія Пейчинович-Бурич. Візит має відбутися 3-5 листопада.

Джерело: сайт  МЗС

Єврочиновницю запросив в Україну міністр закордонних справ Дмитро Кулеба. Вони разом проведуть переговори щодо втілення резолюцій Ради Європи, захисту прав людини на тимчасово окупованих територіях України та інших актуальних тем взаємодії України та Ради Європи.

4 листопада об 11:15 міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба та генеральна секретарка Ради Європи Марія Пейчинович-Бурич проведуть спільну прес-конференцію.

Зустріч Пейчинович-Бурич з Венедіктовою 

Нагадаємо, у вересні Пейчинович-Бурич обговорила під час зустрічі у Страсбурзіз з очільницею ГПУ України Іриною Венедіктовою досягнення у реформі прокуратури та питання боротьби із корупцією.

“На найвищому рівні обговорено досягнення у реформі прокуратури, зокрема щодо кадрового перезавантаження та відновлення органів прокурорського самоврядування, а також закладення підвалин для початку роботи відповідного органу, що здійснює дисциплінарне провадження щодо прокурорів”, - ідеться у повідомленні українського відомства.

Генсек Ради Європи нещодавно висловила свою позицію щодо смертної кари 

Минулого місяця представники Євросоюзу та Ради Європи, серед яких і Пейчинович-Бурич, вкотре наголосили на тому, що смертна кара залишається для них неприйнятною з погляду на європейській цінності. Вони засуджують цей крайній захід покарання у будь-якій країні і не залежно від обставин.

"Смертна кара - це жорстоке, нелюдське і принижуюче гідність покарання, яке суперечить праву на життя. Її відміна необхідна заради поваги людської гідності", - йдеться в спільній заяві з нагоди Європейського та Всесвітнього дня боротьби проти смертної кари, що відзначається 10 жовтня.

Генсек РЄ тоді зазначила, що вважає скасування насамперед заходом політичної волі. Вона констатує, що наразі статистика показує, що в світі стабільно скорочується кількість країн, де смертна кара легалізована і ця статистика не може не тішити. Її слова підтверджує глава Європарламенту Жозеп Боррель. Вони зазначають, що в минулому році кари не проводилися в 176 країнах. Це 91% держав-членів ООН.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?