Генштаб виступив з заявою через аварію військового корабля в Чорному морі
Категорія
Україна
Дата публікації

Генштаб виступив з заявою через аварію військового корабля в Чорному морі

Генштаб виступив з заявою через аварію військового корабля в Чорному морі
Джерело:  online.ua

Судно "Балта" Військово-морських Сил України прибуксували до берегів Одеси після вчорашньої аварії у Чорному морі. Про це поінформували в Генеральному штабі ЗСУ. Моряків, які перебували на борту, вже перевели у пункт постійної дислокації, їхній стан у нормі.

Джерело: Генеральний штаб ЗСУ

Поки що заходи для підтримання судна на плаву проводяться командою аварійно-рятувального загону ВМС. Рятувальники знаходяться на кораблі та забезпечують проведення заходів з боротьби за живучість корабля. Рятувальні роботи ускладнювались штормом.

“Наразі здійснюється буксирування корабля до пункту базування Одеса у супроводженні кораблів і катерів Військово-Морських Сил ЗС України та казенного підприємства «Морська пошуково-рятувальна служба» Міністерства інфраструктури України”, - йдеться у повідомленні Генштабу.

Нагадаємо, про пошкодження судна національного флоту, спричинене суттєвим погіршенням погодних умов, стало відомо вчора. Команда фахівців оцінила обстановку з завданими пошкодженнями і прийняла рішення поставити корабель на якір.

До операції зі стабілізації ситуації на кораблі залучено вісім кораблів і катерів, а також чотири повітряні судна.

“Завдяки злагодженим та впевненим діям екіпажу корабля, аварійну ситуацію вдалося стабілізувати. Загрози життю особового складу немає. Загрози втрати судна немає. Наразі триває операція щодо надання допомоги аварійному кораблю та повернення його до пункту постійної дислокації”, додають у Генштабі.

Що відомо про судно «Балта»

«Балта» (U-811) — українське судно розмагнічування, яке перебуває у складі Військово-Морських Сил України. Судно створили на початку 80-х років в тодішній Польській Народній Республіці. Основним призначенням такого роду суден є електромагнітна обробка кораблів і вимір їх магнітного і електричного полів.

Спущено на воду у квітні 1987 року. Входило до складу 230-го дивізіону МРСО Чорноморського флоту, з базуванням у Севастополі.

Під час Російської інтервенції в Україну 2014 захоплене росіянами. 15 квітня 2014 р. повернуте і судно перебазовано у м. Одеса.

Аварія поблизу острова Зміїний

13 жовтня 2021 року судно зазнало лиха поблизу острова Зміїний. На судні було затоплено декілька відсіків, втрачено хід. Завдяки злагодженій роботі екіпажу загрози морякам та втрати судна немає, судно поставлено на якір.
До операції з порятунку були залучені патрульні катери «Слов'янськ» (P190) та «Старобільськ».

Читайте також:

  • Росіяни влаштували екологічну диверсію в Чорному морі.

  • МЗС заявило про нові переговори з країнами НАТО щодо Чорного моря.

  • Кулеба закликав НАТО до посилення присутності у Чорному морі.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?