Генштаб ЗСУ назвав два найгарячіші напрямки на фронті
Категорія
Україна
Дата публікації

Генштаб ЗСУ назвав два найгарячіші напрямки на фронті

Генштаб ЗСУ
ЗСУ

За інформацією Генштабу, 27 червня на Торецькому напрямку кількість штурмів росіян збільшилась до 25, на Покровському — до 23.

Головні тези:

  • З початку доби відбулося 104 зіткнення ЗСУ з окупаційними військами, з них практично половина припала на Торецький та Покровський напрямки.
  • Станом на вечір 27 червня тривають бої на Харківському, Куп’янському, Краматорському та Придніпровському напрямках.
  • Силам оборони вдалося відбити декілька атак ворожих військ, в тому числі за допомогою авіації та бомбардувань.
  • Аеророзвідники 71-ї окремої єгерської бригади ДШВ ЗСУ вразили велике скупчення живої сили РФ, зафіксоване на окупованій території.

З початку доби відбулося 104 зіткнення ЗСУ з окупаційними військами

За добу кількість бойових зіткнень по всій лінії фронту зросла до 104. Найгарячіше на Торецькому та Покровському напрямках, на які припадає майже половина всіх ворожих штурмів.

На Харківському напрямку російські військові намагалися атакувати тричі. Тривають бої в районі Вовчанська.

На Куп’янському напрямку українські оборонці від початку доби відбивали 10 штурмових дій окупаційних військ. Триває бій біля Синьківки. Авіаційного удару зазнали околиці Петропавлівки.

На Краматорському напрямку противник посилив тиск в районі Часового Яру. Йдуть два бої. Загалом за сьогодні ворог атакував тут п’ять разів.

На Торецькому напрямку кількість штурмів загарбників збільшилась до 25. Підрозділи Сил оборони відбили 22 наступальні спроби військ РФ, три атаки ще продовжуються. Ворог застосував авіацію та бомбардував Торецьк КАБами.

На Покровському напрямку окупанти не зменшують тиску. Від початку доби ворог 23 рази атакував оборонні рубежі українських захисників. Тривають сім штурмових дій.

Додалась одна ворожа спроба атакувати на Придніпровському напрямку. Загалом, за день, це вже сьома, шість - відбито. На решті напрямків обстановка суттєвих змін не зазнала.

Українські десантники вдарили по великому скупченню живої сили РФ — відео

Аеророзвідники 71-ї окремої єгерської бригади ДШВ ЗС України помітили велике скупчення живої сили противника, зокрема росіяни переміщалися з посадки в будинок на тимчасово окупованій території, — йдеться у повідомленні.

За словами військових, кілька ударів FPV-дронов змусили їх перебігти в іншу хату, проте й там їх дістали дрони-камікадзе.

Залишки окупантів спробували втекти на машині, але на ходу їх також наздогнали дрони, — додають у ДШВ.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?