Гібридний трибунал для РФ. США відреагували на критику з боку України
Категорія
Світ
Дата публікації

Гібридний трибунал для РФ. США відреагували на критику з боку України

Гібридний трибунал для РФ. США відреагували на критику з боку України
Джерело:  online.ua

На переконання представниці Держдепу США Андреа Калан, так званий гібридний трибунал щодо Росії, ідею якого просуває офіційний Вашингтон, "є найбільш ефективним і легітимним засобом притягнення РФ до відповідальності". Окрім того, американська влада відповіла на критику такої ініціативи з боку Києва.

Джерело:  "Радіо Свобода"

У чому сенс гібридного трибуналу для РФ — пояснення Держдепу 

Як стверджує речниця Держдепу, "гібридний трибунал" буде "міжнародний, інтернаціоналізований, але на основі юридичної системи України" й розташовуватиметься не в Україні, а в іншій європейській країні.

Андреа Калан запевняє, що саме це зможе забезпечити його неупередженість і легітимність, чого хоче не лише офіційний Київ, а й уся міжнародна спільнота.

Ми всі хочемо, щоб усіх, хто вчиняє і вчинив злочини проти України і проти українців, бачили у суді, і щоб вони понесли покарання. І ось те, що ми знаємо, то це те, що зло буде покаране, і винні повинні понести відповідальність. Ось саме тому США підтримує саме ту форму гібридного суду. Тому що саме це якраз може забезпечити те, що всі винні будуть понесуть відповідальність.

У США відреагували на претензії України щодо гібридного трибуналу

Окрім того, наголошується, що Андреа Калан відповіла на критику ідеї гібридного трибуналу з боку команди Володимира Зеленського.

Як відомо, офіційний Київ не погоджується з тим, що такий вид трибуналу не зможе притягти до відповідальності російського диктатора Володимира Путіна.

Американська дипломатка звернула увагу на те, що нещодавно ордер на арешт очільника Кремля видав Міжнародний кримінальний суд.

Так що є різні форми. Але саме цей гібридний суд – звісно, треба напрацювати деталі цього суду, але це якраз може бути відповіддю на вимогу бути найбільш легітимним, найбільш прозорим, користатися міжнародною підтримкою, робити все можливе для того, щоб винні понесли відповідальність, – пояснила представниця Держдепу.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?