Глава Євроради Мішель обіцяє Україні статус держави-кандидата
Категорія
Політика
Дата публікації

Глава Євроради Мішель обіцяє Україні статус держави-кандидата

Глава Євроради Мішель обіцяє Україні статус держави-кандидата
Джерело:  online.ua

На переконання очільника Європейської ради Шарля Мішеля, лідери Європейського Союзу 23 червня офіційно нададуть статус кандидата на вступ до ЄС Україні та Молдові.

Джерело: "Європейська правда"

Мішель переконаний, що Україні нададуть статус держави-кандидата

Це вирішальний момент для Європейського Союзу. Це геополітичний вибір, який ми зробимо сьогодні. Я впевнений, що ми надамо статус кандидата Україні та Молдові, а також чітку європейську перспективу Україні, Грузії та Молдові, - наголосив Шарль Мішель.

Як уже згадувалося раніше, 17 червня Європейська комісія офіційно опублікувала свій висновок, у якому рекомендувала визнати європейську перспективу Україні та надати нашій державі статус кандидата на вступ до спільноти.

Шарль Мішель (фото — commons.wikimedia.org)

У проєкті підготовлених висновків засідання йдеться, що "Європейська рада ухвалила рішення про надання статусу країни-кандидата Україні та Республіці Молдова".

Що важлвиво розуміти, Україна подала заявку на членство в ЄС 28 лютого 2022 року, на п’ятий день після початку повномасштабної війни РФ проти України.

Офіційний Брюссель звертає увагу на те, що перемовини з кандидатами розпочнуться після виконання ними умов, зазначених у висновках Єврокомісії щодо заявок на членство.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?