Глава ГУР Міноборони попередив по ядерну загрозу в окупованому Криму
Категорія
Політика
Дата публікації

Глава ГУР Міноборони попередив по ядерну загрозу в окупованому Криму

Глава ГУР Міноборони попередив по ядерну загрозу в окупованому Криму
Джерело:  online.ua

З початку 2000-х Росія почала застосовувати “принцип деескалації” в своєму ядерному шантажі, надавши головну роль в цій сфері тактичному озброєнну. Погрози щодо застосування зброї з’являються надто часто, що сприяє поширенню “ядерного психозу” в регіоні та в самій Росії. Анексований Крим перетворився у ядерний відстійник, переконаний начальник Головного управління розвідки Міноборони Кирило Буданов.

Джерело: ГУР Міноборони

“Головна роль відводиться тактичній ядерній зброї. Постійні погрози застосування такої зброї в конвенціональних цілях покликані створити атмосферу “ядерного психозу” як у самій Росії, так і в сусідів”, – стверджує очільник воєнної розвідки України.

За його словами, зважаючи на спрямування зусиль РФ в розвиток свого ядерного потенціалу, в регіоні створюється не лише напруженість в цій сфері, але й суттєво погіршується екологічна ситуація.

"Тактична ядерна зброя в Криму, а тепер ще й намір розмістити на окупованому українському півострові установки зі збагачення урану, виробництво матеріалів подвійного призначення і застосування технологій, пов’язаних з ядерною зброєю, - все це може перетворити Крим у ядерний відстійник", - зазначив Буданов.

Режим Путіна досягає психологічного ефекту так званого балансування низки країн "на межі війни". Буданов зазначив, що така стратегія відбувається “у кращих традиціях холодної війни”.

Він переконаний, що в основі такої позиції російських тактиків і стратегів є тверде переконання, що якщо Росія погрожуватиме використанням ядерної зброї, то ворог буде змушений піти на поступки.

"Ядерні маневри Росії в Арктиці, ядерні погрози країнам Східної Європи, а також програма ядерного розгортання в Криму, що створює проблеми всьому Чорноморському регіону, - це єдиний фронт нестабільності та непевності", – наголошує Головного управління розвідки.

Буданов переконаний, що в контексті екологічної загрози, що нависла над Кримом від ядерних намірів РФ, необхідно консолідувати зусилля всіх країн Східної Європи та країн, що перебувають у Чорноморському регіоні, з метою протидіяти планам Кремля.

Читайте також:

  • США, Британія та Австралія створили потужний військовий альянс для протистояння з Китаєм.

  • Білий дім уточнив позицію щодо конфлікту з Францією та Aukus.

  • Новий альянс Aukus між Британією, США та Австралією готувався таємно від Франції.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?