Глава Міносвіти закликає обговорити скорочення кількості шкільних предметів
Категорія
Україна
Дата публікації

Глава Міносвіти закликає обговорити скорочення кількості шкільних предметів

Глава Міносвіти закликає обговорити скорочення кількості шкільних предметів
Джерело:  online.ua

Очільник Міністерства освіти та науки Оксен Лісовий запропонував українцям обговорити питання можливого скорочення кількості предметів у школах України. Окрім того, міністр закликав батьків, чиї діти навчаються за кордоном, поділитися своїм досвідом під його дописом.

Джерело: Оксен Лісовий

Глава Міносвіти пропонує порозмірковувати про скорочення кількості шкільних предметів

Оксен Лісовий звертає увагу на те, що є різні аргументи "за" та "проти" скорочення кількості предметів.

Два роки COVID та рік повномасштабного вторгнення. Навантаження на дитину дуже високе: і психологічне, і розумове", Це і про велику кількість предметів, і про віддалене навчання, і про додаткові заняття, щоб надолужити втрачене, – пояснив свою позицію міністр.

За його словами, у 7-9 класі школярі мають близько 20 предметів. Це справді дуже багато, враховуючи той стрес, у якому вимушені вчитися українські діти.

Що також важливо розуміти, у багатьох учнів немає потрібних гаджетів, а у педагогів - адаптованих навчальних програм.

Оксен Лісовий наголошує, що учні вимушені вчитися на межі своїх можливостей й загалом намагаються сконцентрувати свою увагу на пріоритетних для них предметах.

Це я бачу і як батько, і тривалий час спостерігав як директор Малої академії наук, – зазначив глава відомства.

Глава Міносвіти закликав українців поділитися своєю думкою

Міністр звернув увагу на те, що вже за 4 роки, відповідно до Закону "Про освіту" 2017, у старшій профільній школі діти отримають можливість обирати напрямок, за яким вони хочуть навчатися.

Кожний учень зможе обирати конкретний профіль, який цікавить його особисто.

Тому прошу вас поділитися своєю думкою з цього питання у коментарях і розповісти про досвід відвідування ваших дітей шкіл за кордоном, – попросив Оксен Лісовий.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?