Глава МЗС Британії натякнув на збільшення допомоги Україні наступного року
Категорія
Політика
Дата публікації

Глава МЗС Британії натякнув на збільшення допомоги Україні наступного року

Девід Кемерон
Джерело:  The Telegraph

Велика Британія може потенційно надати Україні більше військової допомоги наступного року.  Так вважає очільник МЗС Великої Британії Девід Кемерон.

Британія може збільшити допомогу Україні

Кемерон в інтерв’ю The Telegraph назвав агресію Росії однією з головних загроз світовій безпеці.

Протягом 2022023 років Британія надала Україні військової допомоги на понад 2 мільярди фунтів стерлінгів.

Кемерон вважає, що наступного року такий рівень підтримки продовжиться.

Я думаю, що потенційно ми могли б досягти більшого, ніж зараз. Ми розглядаємо, які елементи витрат ми також могли б закласти на багаторічну основу.

Міністр припустив, що можна зробити більше, щоб значно збільшити кількість зброї та техніки, що виробляється британськими оборонними фірмами, щоб поповнити запаси, виснажені війною в Україні.

Ми повинні сприймати збільшення наших запасів як щось добре для українців, а також добре для нас у більш небезпечному світі.

Візит Кемерона в Україну

16 листопада президент Володимир Зеленський зустрівся із новопризначеним державним секретарем у закордонних справах Девідом Кемероном.

Посадовці обговорили безпекову ситуацію в Чорному морі та подальшу роботу альтернативного «зернового коридору».

Зеленський подякував Британії за підтримку функціонування «зернового коридору» та спільні зусилля для страхування суден.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?