Глава Пентагону Остін повідомив про зміну динаміки на фронті
Категорія
Україна
Дата публікації

Глава Пентагону Остін повідомив про зміну динаміки на фронті

Глава Пентагону Остін повідомив про зміну динаміки на фронті
Джерело:  online.ua

Очільник Пентагону Ллойд Остін звертає увагу на те, що Україна досягає прогресу на Херсонщині, продовжуючи відтісняти армію РФ. Окрім того, він підтверидив, що відбулися "певні зміни в динаміці бойових дій".

Джерело:  CNN

ЗСУ змінили динаміку на полі бою - очільник Пентагону

Глава Міноборони США похвалив майстерність бійців ЗСУ, а також стратегічне використанням ними зброї, яку надали Штати і НАТО, зокрема, високомобільних зенітно-ракетних комплексів (HIMARS).

Те, що ми спостерігаємо зараз, є своєрідною зміною динаміки на полі бою... Українці дуже, дуже добре попрацювали в районі Харкова і рухаються, щоб скористатися можливостями, які з'явилися. Бої в Херсонській області йдуть трохи повільніше, але вони просуваються вперед, – наголосив очільник Пентагону.

За словами Ллойда Остіна, Збройні сили України використовують "такі технології, як HIMARS" і застосовують їх у "правильний спосіб" для "проведення атак на такі об'єкти, як склади матеріально-технічного забезпечення і командні пункти, що забирає значні можливості у росіян".

Українським воїнам вдалося змінити динаміку. Американський міністр зазначає, що це створило можливість для них маневрувати.

Журналісти поцікавилися у Остіна, чому США не надали Україні зброю більшої дальності, про яку просив офіційний Київ.

Як стверджує Остін, він проводить переговори зі своїм українським колегою, міністром оборони Олексієм Резніковим.

США були дуже ефективними у наданні їм тих речей, які є дуже, дуже ефективними на полі бою, - підсумував глава Пентагону.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?