Глава ВООЗ спрогнозував появу нового смертоносного вірусу
Категорія
Світ
Дата публікації

Глава ВООЗ спрогнозував появу нового смертоносного вірусу

Глава ВООЗ спрогнозував появу нового смертоносного вірусу
Джерело:  online.ua

Пандемія коронавіруса, з якою світ бореться вже другий рік, не остання. Згідно з еволюційним оцінками, з'явиться новий вірус, який ще більш заразний і більш смертоносний, ніж коронавірус. Про це попередив очільник ВООЗ Тедрос Аданом Гебреєсус.

Джерело: пресслужба ВООЗ

Виступаючи в Женеві, на 74-й Всесвітній асамблеї охорони здоров'я, глава ВООЗ закликав всі країни світу об'єднатися і співпрацювати одна з одною в медичній сфері, оскільки людству ще доведеться зіткнутися з новою пандемією, яка виявиться ще більш небезпечною, ніж нинішня.

"Не робіть помилки: це не останній раз, коли світ стикається із загрозою пандемії. Еволюційна впевненість в тому, що з'явиться ще один вірус, який потенційно може бути більш заразним і більш смертоносним, ніж коронавірус", - попередив Гебреєсус.

Гендиректор Всесвітньої організації охорони здоров'я нагадав, що "головним драйвером пандемії" є відсутність міжнародної солідарності і бажання обмінюватися даними, надавати один одному ресурси і технології. Він закликає не йти по старій дорозі, інакше весь світ буде знову не готовий до нової пандемії.

Коронавірус в світі - як оцінюють ситуацію в ВООЗ

Глава ВООЗ також зазначив, що число нових випадків зараження коронавірусом і летальних випадків, пов'язаних з викликаним цією інфекцією захворюванням, в світі знижується третій тиждень поспіль. Але, за словами Гебреєсуса, епідемічна ситуація все ще "залишається вразливою".

Керівник ВООЗ уточнив, що на даний момент в світі не виявлено нових різновидів коронавіруса, які серйозно підривають ефективність вакцин і ліків, які застосовуються в лікуванні ковіда.

"Однак немає гарантії, що так буде й далі. Вірус постійно змінюється і його майбутні зміни можуть зробити інструменти боротьби з інфекцією неефективними", - попереджає Гебреєсус.

Він вважає, нинішня пандемія завершиться тільки тоді, коли всі країни світу без винятку зможуть чітко контролювати передачу інфекції.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?