Голова Нацполіції повідомив про збільшення зарплат правоохоронцям
Категорія
Україна
Дата публікації

Голова Нацполіції повідомив про збільшення зарплат правоохоронцям

Голова Нацполіції повідомив про збільшення зарплат правоохоронцям
Джерело:  online.ua

За словами керівника Нацполіції Ігора Клименко, уряд виділив кошти на підвищення зарплат правоохоронцям.

Джерело: Facebook-сторінка Ігора Клименко

Поліцейським підвищують зарплатню

За словами Клименка, підвищення зарплат працівникам поліції почнеться вже до кінця січня.

Кабінет Міністрів України виділив поліції гроші для поетапного підвищення грошового забезпечення поліцейським із цього місяця. Першу підвищену зарплатню вони отримають вже наприкінці січня. Першочергово зарплати зростуть в патрульних, спецпризначенців та поліцейських, які несуть службу в зоні ООС. Також ми очікуємо наступного підвищення у квітні. Зауважу, керівники Нацполіції, структурних та територіальних підрозділів підвищення зарплат не отримають, - повідомив очільник Нацполіції.

Керівник Нацполіції підкреслив, що підвищення зарплатні правоохоронцям це надскладне питання.

В сьогоднішніх умовах – це надвелике навантаження на бюджет. Однак, крок за кроком, ми це отримаємо. Поліцейський обов’язково матиме гідну зарплату за достойну цілодобову службу заради свого народу. Питання заробітної плати завжди було чи не найбільш чуттєвим для поліцейських. Я розумію невдоволення поліцейських. Однозначно зарплата має бути співмірною ризикам. Впродовж минулого року ми знаходили можливості покращувати ситуацію із додатковими виплатами: поліцейські отримували матеріальну допомогу на вирішення соціально-побутових питань, гроші надходили і на оздоровлення. І цю практику ми будемо продовжувати, - поясник Клименко.

Масові звільнення правоохоронців в Україні

Одразу у декількох населених пунктах України зафіксоване масове звільнення працівників поліції.

Серед основних причин масових звільнень правоохоронців:

  • спотворення фактів роботи правоохоронців збоку публічних осіб, що знижує рівень довіри населення до працівників поліції.

  • Систематичний тиск збоку керівництва ГУНП області щодо виконання показників розкриття злочинів.

  • Низька заробітна платня

Зокрема, на своїй сторінці у Facebook депутат правлячої фракції "Слуга народу" 79 округу Запорізької області Юлія Яцик повідомила, що 95% особового складу поліції міста Токмак, а це не менше 30 правоохоронців, звільнилися.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?