Головне за ніч: відбиття атак армії РФ на Донбасі та успіхи контрнаступу ЗСУ на Херсонщині
Категорія
Україна
Дата публікації

Головне за ніч: відбиття атак армії РФ на Донбасі та успіхи контрнаступу ЗСУ на Херсонщині

Головне за ніч: відбиття атак армії РФ на Донбасі та успіхи контрнаступу ЗСУ на Херсонщині
Джерело:  online.ua

За інформацією Генштабу ЗСУ, українські військові відбили атаки кремлівської окупаційної армії поблизу 7 населених пунктів та продовжують успішний контрнаступ на Херсонщині. 

Джерело: Facebook-сторінка Генштабу ЗСУ

Оперативне зведення щодо ситуації на фронті 

На півночі України не спостерігається ознак підготовки російських та білоруських військ до переходу у наступ.

На Сумщині кремлівські окупанти із мінометів, танків, бойових машин, ствольної артилерії та РСЗВ обстріляли позиції ЗСУ та цивільну інфраструктуру поблизу  Атинського та Стукалівки.

На Харківщині ворожі обстріли зафіксовані поблизу Козачої Лопані, Баранівки та Куп’янська.

В районі Краматорська військові РФ обстрілювали позиції ЗСУ та цивільну інфраструктуру поблизу Пришибу, Білогорівки, Краматорська, Слов’янська, Старого Каравана, Стародубівки, Спірного, Роздолівки та Григорівки.

В районі Бахмуту ворожі обстріли зафіксовані поблизу  Сухої Балки, Миколаївки Другої, Зайцевого, Соледара, Бахмутського, Бахмута, Веселої Долини.

На Авдіївському напрямку - населені пункти Авдіївка, Орлівка, Ласточкине, Красногорівка, Водяне, Мар’їнка та Новомихайлівка.

На Новопавлівському напрямку - поблизу Вугледар,а Пречистівки, Новоукраїнки та Времівки.

На Запорізькому напрямку - у районах населених пунктів Кам’янське, Мала Токмачка, Щербаки, Чарівне, Нестерянка, Оріхів, Білогір’я, Залізничне, Темирівка, Новопіль та Времівка.

На Південнобузькому напрямку фіксувалися ворожі артилерійські обстріли вздовж лінії зіткнення. Крім того, противник вів повітряну розвідку БпЛА - здійснив 23 вильоти.

Через великі втрати в ході бойових дій значно знизився рівень морально-психологічного стану в підрозділах, сформованих на тимчасово окупованих територіях. За наявною інформацією, з метою покращення стану бойової готовності 2-ї окремої мотострілецької бригади 2-го армійського корпусу, командування бригади видало розпорядження не виплачувати грошове забезпечення військовослужбовцям, які тимчасово відсутні, зокрема, знаходяться на лікуванні. Відновлення виплат відбувається лише після надання виправдальних документів та з особистого дозволу командира.

Сили оборони успішно відбили атаки противника в районах населених пунктів Зайцеве, Бахмут, Бахмутське, Красногорівка, Водяне, Безіменне та Новогригорівка.

Протягом доби авіація Сил оборони здійснила дев’ять ударів - завдано ураження по семи опорних пунктах та місцях скупчення живої сили і техніки ворога, знищено дві позиції його зенітних ракетних комплексів. Втрати живої сили та техніки окупантів уточнюються.

За минулу добу підрозділи ракетних військ і артилерії уразили пункти управління, райони зосередження живої сили та бойової техніки противника. В зону ураження потрапили комплекс радіоелектронної боротьби, радіолокаційна станція “Зоопарк”, артилерійські підрозділи та склади боєприпасів.

На тимчасово зайнятих та вже звільнених від ворога українських територіях щодня фіксується до двохсот кривавих воєнних злочинів, що скоєні російськими окупантами.

Мінна небезпека в звільнених містах та селах залишається високою, понад сімдесят тисяч квадратних кілометрів у десяти областях заміновано боєприпасами та вибуховими речовинами. Сили оборони вживають заходів щодо якнайшвидшого повернення мирного життя в звільнені громади.

Як проходить контрнаступ ЗСУ на півдні 

ЗСУ продовжують наносити потужні удари по позиціях кремлівської окупаційної армії на півдні України.

За інформацією Оперативного командування "Південь", протягом доби українські військові  вразили 3 райони зосередження озброєння і техніки, а також 2 пункти управління ворога.

Нашою авіацією завдано 2 удари по силах противника в районі Новопетрівки у Херсонській області. Ракетно-артилерійські підрозділи виконали близько 300 вогневих завдань, - зазначають в ОК "Південь".

Представники південного оперативного командування наголосили, що удари завдавались по 3 районам зосередження озброєння і техніки, 2 пунктам управління, а також станції радіоелектронной боротьби росіян.

Унаслідок дій ЗСУ ворог втратив:

  • 59 солдатів;

  • танк;

  • 5 гаубиць 152-го калібру, зокрема самохідних - "Мста-Б" і "Мста-С";

  • командно-штабну машину та машину управління;

  • 12 одиниць іншої авто-бронетехніки.

Для розвіювання окупаційних міфів про відновлення мостів, вогневим контролем, застосованим по Антонівському мосту, вкотре було закріплено його непридатність до використання, - зазначили в ОК "Південь".

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?