Головне за ніч: відбиття наступу армії РФ на Донбасі та обстріли Харкова
Категорія
Україна
Дата публікації

Головне за ніч: відбиття наступу армії РФ на Донбасі та обстріли Харкова

Головне за ніч: відбиття наступу армії РФ на Донбасі та обстріли Харкова
Джерело:  online.ua

За інформацією Генштабу ЗСУ, кремлівська окупаційна армія намагалась вести наступ в районі Краматорська, Бахмута та Авдіївки, та зазнавши втрат вимушена була відступити.

Джерело: Facebook-сторінка Генштабу ЗСУ

ЗСУ відбили черговий наступ окупантів на Донбасі 

Зазначається, що на півночі України не має ознак підготовки російських та білоруських військ до переходу у наступ.

На Сумщині протягом ночі кремлівська армія обстрілювала позиції ЗСУ та цивільну інфраструктуру в районах населених пунктів Вовківка, Яструбине та Попівка.

На Харківщині окупанти ведуть бойові дії з метою утримання зайнятих рубежів та недопущення просування підрозділів ЗСУ у бік державного кордону.

Протягом доби армія РФ обстрілювала позиції ЗСУ та цивільну інфраструктуру в районах населених пунктів Карасівка, Петрівка, Базаліївка, Ртищівка, Дуванка, Іванівка, Мосьпанове, Лісне, Великі Проходи, Питомник, Гусарівка та Чепіль.

В районі Слов'янська окупанти обстрілювали із артилерії райони Великої Комишувахи, Вірнопілля, Адамівки та Довгенького.

В районі Краматорська військові РФ здійснювали обстріли з танків та РСЗВ поблизу Слов'янська, Краматорська, Спірного, Донецького, Івано-Дарʼївки, Сіверська, Званівки та Райгородка. Поблизу Веселого зафіксований ворожий авіаудар.

Армія РФ намагалась вести наступ у напрямку Миколаївка - Виїмка, однак безуспішно.

Протягом доби окупанти обстрілювали Бахмут, Соледар, Кодему, Роздолівку та Майорськ.

Окупанти вели наступ у напрямках Володимирівка - Соледар, Покровське - Бахмутське, Покровське - Бахмут, Клинове - Бахмут, Семигір'я - Зайцеве, Семигір'я - Кодема та Гольмівський - Зайцеве.

ЗСУ відбили спроби наступу армії РФ за кожним з цих напрямків.

На Авдіївському напрямку ворог здійснював обстріли із ствольної, реактивної артилерії та танків поблизу Авдіївки, Мар’їнки, Олександрополя, Пісків, Первомайського та Опитного.

Вів наступ на напрямку Лозове - Первомайське, успіху не мав, відійшов.

На Новопавлівському та Запорізькому напрямках противник веде оборону зайнятих районів. Обстрілював райони населених пунктів Новосілка, Новомихайлівка, Богоявленка, Степногірськ, Шевченко, Бурлацьке, Залізничне, Гуляйпільське, Лукʼянівське, Преображенка, Полтавка.

Вів повітряну розвідку БпЛА біля Полтавки, Гуляйполя, Малинівки, Зеленийого Гаю, Щербаків та Новояковлівки.

Намагався вести штурмові дії у напрямку Єгорівка - Шевченкове, успіху не мав, відійшов.

На Південнобузькому напрямку війська противника основні зусилля зосереджують на утриманні зайнятих районів та сковуванні дій Сил оборони України.

Обстріли зафіксовано неподалік населених пунктів Миколаїв, Степова Долина, Луч, Посад-Покровське, Галицинове, Олександрівка, Мирне, Широке, Квітневе, Киселівка, Кобзарці, Первомайське, Кавказ, Мурахівка, Андріївка, Осокорівка, Іванівка та Трудолюбівка.

Противник завдав авіаударів біля Білої Криниці, Благодатного, а також балки Хутірської.

Вів повітряну розвідку БпЛА в районах населених пунктів Білогірка, Лозове, Первомайське, Олександрівка, Трудолюбівка, Осокорівка та Іванівка.

Наслідки ранкового масованого обстрілу Харкова 

Вранці 18 серпня у Харкові пролунали потужні вибухи. Через черговий обстріл кремлівською окупаційною армією спалахнула пожежа у адмінбудівлі в  Холодногірському районі.

За словами мера міста Ігоря Терехова, від потужного полум'я будинок почав обвалюватися.

Окрім цього, Терехов додав, що вогонь від адміністративної будівлі перекинувся на півтора десятка машин, які були припарковані поблизу.

Мер зазначив, що площа пожежі становила 800 квадратних метрів.

У Холодногірському районі була дуже велика пожежа в адміністративній будівлі. Його площа понад 4,5 тисяч квадратних метрів, - повідомив Терехов.

Через ворожі обстріли відомо про одну загиблу людину та ще 18 жителів отримали поранення.

Російські окупанти зранку влучили у приміщення гуртожитку, що в Слобідському районі Харкова, - повідомив керівник Харківської ОВА Олег Синєгубов.

Очільник області такод вказав, що станом на 07:15 ранку відомо про одного загиблого та 18 поранених, із них двоє - діти.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?