ЗСУ активно готуються до відбиття ракетних атак армії РФ у День Незалежності
Категорія
Україна
Дата публікації

ЗСУ активно готуються до відбиття ракетних атак армії РФ у День Незалежності

ЗСУ активно готуються до відбиття ракетних атак армії РФ у День Незалежності
Джерело:  online.ua

За словами колишнього заступника голови Генштабу ЗСУ, генерал-майора Ігоря Романенка, ЗСУ активно готуються до посилення обстрілів та ракетних атак кремлівської окупаційної армії на День Незалежності 23-24 серпня.

Джерело: проект Freedom

Окупанти погрожують Україні масованими ракетними атаками та обстрілами у День Незалежності

Романенко зауважив, що ЗРК, які перебувають на озброєнні ЗСУ, розроблялись ще наприкінці минулого століття та були призначені для знищення літаків, вертольотів, БПЛА та крилатих ракет.

Як відомо, росіяни застосовують зокрема сучасні ракети, які летять по балістичній траекторії і мають кілька швидкостей звуку. Саме ці ракети являють собою складну мішень для наших сучасних ЗРК та винищувачів авіації, які теж розроблялися хоч із врахуванням модифікації, але минулого століття, ще радянські зразки, - пояснює військовий.

За його словами, ефективно впоратись із російськими ракетами українській системі ППО повинні допомогти американські ЗРК NASAMS та німецькі IRIS-T, на поставки яких очікують у ЗСУ.

Так чи інакше Путін не пропустить цю дату. Тому з урахуванням військового підходу, який включає відпрацювання кількох планів дій противника, відпрацьовується гірший варіант. Ми повинні до цього готуватися, але це не значить, що ми мусимо просто чекати, - зазначає Романенко.

При цьому військовий зауважив, що вибухи на військовому аеродромі "Зябровка" в Білорусі свідчать про багато цікавих моментів.

Ми не займаємо пасивну позицію. Знищувати ракети можна і в повітрі. Це - один варіант, бо є сучасні засоби. Ми по них відпрацьовуємо авіацією і ЗРК, знищувати носії, ті самі "Іскандери", потрібно до пуску. "Калібри" треба знищувати, завдаючи ударів по відповідних кораблях, катерах і підводних човнах. Чорноморського флоту. Досвід у нас є, починаючи з флагмана "Москва" та закінчуючи іншими.Також потрібно знищувати носії цих ракет повітряного базування на аеродромах чи у повітрі, - наголошує військовий.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?