Головні новини 1 травня: реакція лідерів ЄС на санкції Росії та нові правила в'їзду в Україну
Категорія
Україна
Дата публікації

Головні новини 1 травня: реакція лідерів ЄС на санкції Росії та нові правила в'їзду в Україну

Головні новини 1 травня: реакція лідерів ЄС на санкції Росії та нові правила в'їзду в Україну
Джерело:  online.ua

1 травня лідери ЄС звернулися до команди російського глави Володимира Путіна, яка оголосила їх персонами нон грата, і пообіцяли відповідь на санкції, в Україні змінили правила в'їзду в країну, в Єрусалимі зійшов Благодатний вогонь - найближчим часом його доставлять в Україну - головні новини на сьогодні.

Джерело: ONLINE.UA

1. Лідери Євросоюзу рішуче відповіли на санкції Росії

Шарль Мішель, Давід Сассолі, Урсула фон дер Ляєн (фото — europa.eu)

Представники ЄС виступили зі спільною заявою після того, як команда російського глави Володимира Путіна оголосила їх персонами нон грата. Вони назвали санкції неприйнятними і необгрунтованими - на них піде рішучу відповідь.

2. Україна змінила правила в'їзду в країну

Україна з 2 травня змінює правила в’їзду в країну (фото — facebook.com/DPSUkraine)

В Україні посилюють правила в'їзду в країну. З 2 травня вводиться заборона на в'їзд для громадян, які прибули з Індії. Обмеження діятимуть до кінця карантину, який поки продовжили до 30 червня.

3. Держдеп США озвучив чіткий план Байдена щодо України

Джо Байден (фото — flickr.com)

5 травня в Україну вперше приїде глава Держдепу США Ентоні Блінкен. Він проведе переговори з президентом України Володимиром Зеленським, прем'єр-міністром Денисом Шмигалем, главою МЗС Дмитром Кулебою та іншими високопоставленими чиновниками. На зустрічах піднімуть питання підтримки США в боротьбі з російською агресією, поставки зброї, вступу України в НАТО і реформ.

4. У Меркель миттєво відреагували на рішення Путіна проти чиновників ЄС

Ангела Меркель та Володимир Путін (фото — kremlin.ru)

Команда канцлерки Німеччини Ангели Меркель категорично засудила Росію за введені санкції проти топ-чиновників Євросоюзу. У МЗС ФРН попередили президента РФ Володимира Путіна, що обмеження призведуть до більшої ескалації відносин Європи з Москвою.

5. В Єрусалимі зійшов Бдагодатний вогонь - відео

Сходження Благодатного вогню 2021 (фото — скріншот відео)

1 травня в Єрусалимі зійшов Благодатний вогонь. Церемонія сходження Благодатного вогню в 2021 році в зв'язку з карантином пройшла без присутності паломників. Сходження Благодатного вогню у всьому світі показали онлайн.

6. У Зеленського жорстко дорікнули союзників за ситуацію на Донбасі

Дмитро Кулеба (фото — facebook.com/dmytro.kulebа)

Партнери і союзники України недостатньо жорстко з самого початку відреагували на видачу російських паспортів на Донбасі, за чим послідувало загострення. Глава МЗС України Дмитро Кулеба назвав це помилкою, яка тепер дозволяє президенту РФ Володимиру Путіну загрожувати Києву "захистом російського населення".

7. Україна додатково отримає ще 10 млн доз вакцини Pfizer

Фото: flickr.com

Україна отримає додаткових 10 млн доз вакцини Pfizer проти COVID-19. Контракт від імені держави підписав 1 травня глава МОЗ Максим Степанов. Перша поставка очікується вже в травні в кількості 500 тисяч доз.

Головні новини 1 травня - що важливо знати

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?