Головні новини 22 вересня: замах на Шефіра, реакція Зеленського та обов'язкова вакцинація
Категорія
Україна
Дата публікації

Головні новини 22 вересня: замах на Шефіра, реакція Зеленського та обов'язкова вакцинація

Головні новини 22 вересня: замах на Шефіра, реакція Зеленського та обов'язкова вакцинація
Джерело:  online.ua

У середу, 22 вересня, найбільш резонансною новиною став збройний замах на помічника президента Сергія Шефіра, заради якого Володимир Зеленський анонсував своє невідкладне повернення після виступу на Генасамблеї ООН. Водночас із цим у цей день ВООЗ заявила про поширення штаму коронавірусу Дельта настільки, що той майже виключив інші варіанти, а в уряді України заговорили про обов'язкову вакицнацію окремих верств суспільства.

Джерело: ONLINE.UA

1. Невідомі обстріляли автівку помічника Зеленського Сергія Шефіра: поліція веде операцію Сирена

Сергій Шефір (фото — скріншот)

Вранці у середу, 22 вересня, невідомі обстріляли з вогнепальної зброї автомобіль, в якому знаходився на момент інциденту помічник президента Володимира Зеленського — Сергій Шефір.

2. Зеленський під час зустрічі з генсеком ООН закликав організацію підтримати Кримську платформу

Володимир Зеленський та Антоніу Гутерріш (фото — Twitter)

Президент України Володимир Зеленський провів переговори з генеральним секретарем ООН Антоніу Гутеррішем, а також із новообраним головою Генасамблеї ООН Абдулою Шахідом. На них глава Україна закликав ООН підтримати Кримську платформу, також сторони обговорили “прагматичні” питання.

3. Суд закрив гучну справу про викрадення учасників Майдану

Гнат Кромський (фото — youtube.com/channel/UCyAekS)

Суддя Дарницький райсуду столиці прийняв рішення закрити справу про викрадення учасників Революції Гідності, яку відкрили у січні 2014 року проти антимайданівця Гната Кромского, відомішого на прізвисько "Топаз". Справу вів суддя Андрій Скуба, він схвалив відповідне клопотання адвокатів Кромського. У серпні адвокат Олександр Шадрін вимагав від суду звільнити "Топаза" від кримінальної відповідальності через закінчення строків давності.

4. Ердоган на Генасамблеї ООН наголосив, що Крим належить Україні

Реджеп Тайіп Ердоган (фото — commons.wikimedia.org)

Туреччина виступає за збереження територіальної цілісності України, та не визнає анексію Криму. Про це заявив президент Туреччини Реджеп Тайіп Ердоган під час виступу на загальнополітичних дебатах 76-ї сесії Генеральної Асамблеї ООН.

5. Зеленський особисто пригрозив відповіддю за замах на Шефіра

Володимир Зеленський (фото — president.gov.ua)

Президент Володимир Зеленський виступив з особистою заявою на відеоролику з приводу резонансного замаху на свого помічника Сергія Шефіра, який їхав автомобілем під Києвом.

6. Дельта-штам майже виключив всі інші варіанти COVID-19 — ВООЗ

Фото: unsplash.com

22 вересня в ВООЗ констатували, що штам Delta практично виключив три інших варіанти COVID-19, що викликають занепокоєння — вони тепер представляють собою крихітну частину із загальної кількості.

7. МОЗ збирається ввести обов'язкову COVID-вакцинацію для освітян і чиновників

Фото: commons.wikimedia.org

В Україні планують запровадити обов’язкову вакцинацію проти коронавірусної хвороби для працівників освіти і держслужбовців. Про це заявив міністр охорони здоров’я України Віктор Ляшко.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?