Головні новини 25 липня: скандальна пропозиція Росії по газу і друга медаль України на Олімпіаді
Категорія
Україна
Дата публікації

Головні новини 25 липня: скандальна пропозиція Росії по газу і друга медаль України на Олімпіаді

Головні новини 25 липня: скандальна пропозиція Росії по газу і друга медаль України на Олімпіаді
Джерело:  online.ua

25 липня в Росії вже почали спростовувати свої газові обіцянки Україні після запуску Північного потоку-2, а збірна України завоювала другу медаль на Олімпіаді в Токіо - головні новини на сьогодні.

Джерело: ONLINE.UA

1. У Путіна різко змінили позицію щодо України і газу

Володимир Путін та Олексій Міллер (фото — kremlin.ru)

Після гучних обіцянок зберегти транзит газу через Україну після 2024 року і навіть наростити його обсяги в обміни на безперешкодний запуск газопроводу "Північний потік-2" в команді глави Кремля Володимира Путіна раптово заявили, що не пропонують Києву закуповувати газ у Москви. Кажуть, транзитна пропозиція щодо газу стосується країн ЄС.

2. У Держдепі США назвали, хто повинен завершити війну на Донбасі

Джордж Кент (фото — flickr.com)

Росія веде війну на Донбасі, тому режим глави Кремля Володимира Путіна повинен її завершити, а не ставити умови офіційному Києву і партнерам України. Про це заявив тимчасовий повірений у справах США, заступник помічника держсекретаря США з питань Європи та Євразії Джордж Кент, який нагадав, що саме Росія є країною-агресором.

3. Путін погрожує військовим ударом після інциденту поблизу Криму

Володимир Путін (фото — kremlin.ru)

Через місяць після інциденту з британським есмінцем Defender, по якому, як стверджують в Москві, російські літаки "скидали бомби" через наближення до окупованого Криму, глава Кремля Володимир Путін почав уже відкрито погрожувати військової атакою всьому світу. 25 липня, виступаючи на параді ВМФ РФ в Санкт-Петербурзі, російський президент заявив, що Росія може виявити будь-якого супротивника і нанести невідворотний удар.

4. В Україні зростає число заражень штамом коронавіруса Дельта

В Україні зафіксували ще три випадки зараження штамом коронавіруса Дельта. Тепер у Львівській області. Всі вони "привезені" - під час інкубаційного періоду двоє з хворих перебували в Великій Британії, один - в Росії.

5. У Раді готують нове рішення по українцях з російськими паспортами

Жителів ОРДЛО, які отримали російські паспорти, можуть автоматично позбавити українського громадянства. Відповідну пропозицію викладено в законопроекті № 5822, зареєстрованому в Раді.

6. Олімпіада в Токіо: Ігор Рейзлін завоював другу медаль для України

Ігор Рейзлін (фото — facebook.com/olympicua)

У неділю, 25 липня, український фехтувальник Ігор Рейзлин завоював ще одну бронзову медаль Олімпіади-2020. В індивідуальній чоловічій шпазі українець переміг італійця Андреа Сантареллі.

7. В Африці випав сніг і вдарили рекордні морози - видовищні відео

На півдні Африки серед літа настала справжня зима. На тлі виснажливої спеки в усьому світі там зафіксовані рекордні морози до -10 градусів і випав сніг. Синоптики кажуть, що таких холодів вони не пам'ятають за весь період метеоспостережень.

Головні новини 25 липня - що важливо знати

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?